Micutul Renault Kwid vazut pe strazile din Paris. Sa fie acesta un semn ca modelul va ajunge si in Europa?

Micutul Renault Kwid vazut pe strazile din Paris. Sa fie acesta un semn ca modelul va ajunge si in Europa?
  • Renault-ul Kwid a fost vazut pe strazile din Paris
  • Modelul produs exclusiv pentru India si Brazilia ar putea ajunge si in Europa din 2018
  • Cel mai probabil, va fi produs sub emblema Dacia si va costa 6.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Desi este produs doar pentru pietele din India si, mai nou Brazilia, primele modele ale modelului Kwid au fost zarite pe strazile pariziene purtand emblema Renault.

Chiar daca unii jurnalisti din Hexagon au afirmat de mai multe ori ca modelul Kwid va veni intr-un final si pe piata europeana, presedintele grupului Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a infirmat de fiecare data zvonurile.

Modele cu pricina sunt produse in India si din informatiile stiute pana acum, au fost aduse in Franta direct din Asia de o companie de inchirieri, la cererea unei companii concurente cu Renault. Marea intrebare deci, cine este aceasta companie care arata atata interes fata de Kwid?

Raspunsul a venit tot din partea unor jurnalisti francezi care sustin ca nu este vorba de nimeni altcineva decat grupul PSA Peugeot-Citroen, care ar dori sa studieze in conditii reale de trafic calitatile si neajunsurile micutului model. Acest lucru nu este imposibil, de vreme ce mai multi constructori de masini au procedat in acest fel in trecut.

O alta veste buna, de data aceasta si pentru tara noastra, este ca mai mult ca sigur, din 2018, Kwid va purta inclusiv emblema Dacia. Desi, dupa cum probabil stiti, Kwid nu s-a descurcat foarte bine la testele de siguranta din India, si, deci, nu este nici pe departe eligibil pentru Europa din acest punct de vedere.

Dar, s-ar fi gasit rezolvare si pentru acest impediment: Renault-ul Kwid care urmeaza a fi asamblat si comercializat in Brazilia va fi imbunatatit. Acesta va avea o structura ranforsata, patru airbaguri si ABS. Avand aceste noutati, Kwid-ul se va incadra in cerintele de siguranta si pentru batranul continent.

Conform specialistilor, Dacia Kwid va fi disponibila pentru cumparare cel mai tarziu in 2018, iar pretul unui astfel de model va fi de 6.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Iunie 2016