Dacia Kwid: cum suna o masina noua de numai 3500 de Euro?

Dacia Kwid: cum suna o masina noua de numai 3500 de Euro?
  • Motorul va avea 54 sau 70 cp
  • Pretul real ar putea ajunge la 5500 de Euro
  • Dacia Kwid, concurent pentru Toyota Aygo si Peugeot 108
Distribuie pe Facebook

Francezii de la Renault comercializeaza deja modelul Kwid in India, acolo unde micul automobil de oras, practic un Twingo reinventat, se vinde la pretul promotional de 3500 de Euro. Sunt sanse, asa cum spun si francezii de la Caradisiac, sa vedem modelul Kwid si in Europa.

Cei de la publicatia auto franceza, Caradisiac, si-au imaginat cum ar putea arata un viitor model Dacia Kwid. Adica un Renault cu acelasi nume care acum se vinde in India incepand cu 3500 de Euro, dar care la nivel european ar putea avea sigla marcii romanesti, Dacia. Si chiar daca momentan e vorba de o imagine virtuala, realizata pe baza masinii reale comercializata in India, sunt sanse ca in 2018 sa putem vedea cea mai mica Dacie produsa dupa 1990.

Insa pretul de 3500 de Euro nu este unul realizabil pentru piata din Europa. Deoarece in India, acolo unde nu sunt luate in seama testele de impact de la Euro NCAP, masina se vinde fara ESP, fara ABS si fara cateva sisteme de siguranta elementare. Evident, pentru cine scoate mai multi bani, optiuni de confort si siguranta devin accesibile. Dar ca sa patrunda piata europeana, micuta Dacie Kwid ar trebui sa aiba diverse sisteme obligatorii, cum ar fi ESP, ABS, senzori de presiune in anvelope, 4 airbaguri si asa mai departe. Lucruri care ar face pretul din India sa ajunga la vreo 5500 de Euro aici.

Cum ar fi sa vedem un nou model Dacia care sa fie unul entry-level? Un Kwid cu motor de 0.8 care produce 54 sau 70 cp, motor aspirat, simplu, cu 3 pistoane, economic si fiabil, cuplat la o transmisie manuala cu 5 trepte, dotat cu un minimum de dotari, inclusiv aer conditionat, o masina ideala pentru mediul urban, ar avea cu siguranta succes.

Micul Kwid va fi un concurent pentru Toyota Aygo, Citroen C1, Peugeot 108 si Renault Twingo, dar, pentru ca va avea un pret mult inferior acestor modele, ar putea avea un succes chiar mai mare decat cel pe care il au modelele actuale de la Dacia. Singura problema ar fi ca in prezent, la noi in tara cel putin, un Logan si un Sandero pot fi cumparate cu aproximativ 5000 de Euro prin Programul Rabla. Asa ca daca Dacia are de gand sa vanda un model mai mic, pretul ar trebui sa fie si el mai mic...

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2016