Ministerul Transporturilor anunta ca in 2017 vor fi inaugurati 90 de km de autostrada

Ministerul Transporturilor anunta ca in 2017 vor fi inaugurati 90 de km de autostrada
  • In 2017 vor fi inaugurati 90.23 de kilometri de autostrada
  • Vor fi terminati 45 de kilometri de centuri ocolitoare
  • Vor fi reabilitati 275 de kilometri de drumuri nationale
Distribuie pe Facebook

Potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor, anul acesta vor fi inaugurati 90.23 de kilometri de autostrada, vor fi terminati 45 de kilometri de centuri ocolitoare si vor fi reabilitati 275 de kilometri de drumuri nationale.

Noul ministru al transporturilor a devenit celebru pentru faptul ca nu a promis niciun kilometru nou de autostrada in 2017. Desigur, intr-un interviu recent acesta a incercat sa se apere intr-un fel, invocand din nou aceeasi poezie cu respectarea programului de guvernare, care deja ne-a cam iesit pe urechi.

Oficialul a revenit asupra acestei chestiuni, si a precizat ca pe baza datelor oferite de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe parcursul anului 2017 vor fi inaugurati 90.23 kilometri de autostrada. Si asta nu e tot, deoarece acesta a promis terminarea altor 45 de kilometri de centuri ocolitoare si reabilitarea a 275 de kilometri de drumuri nationale.

Inainte sa incepi sa te bucuri, iti reamintim ca anul trecut Romania a reusit incredibila performanta de a deschide circulatiei nu mai putin de...0 kilometri de autostrada. Totusi, autoritatile au reusit sa redeschida circulatia pe cei 22 de kilometri ai lotului 3 Saliste-Cunta din cadrul autostrazii A1, care insa, au inceput sa aiba din nou probleme.

In acelasi timp, avem mai multe tronsoane finalizate sau foarte aproape sa fie finalizate, insa care au deasemenea probleme. Amintim aici cei 15 kilometri din cadrul lotului 2 al autostrazii Lugoj-Deva care ar fi trebuit inaugurati la finalul anului trecut, cei 9 kilometri care leaga Gilau si Nadaselu care raman inchisi pana se construieste un pod peste raul Somes, cei 10.1 kilometri ai lotului Ogra-Ungheni care nu pot fi dati in folosinta in lipsa unui nod rutier la Iernut, sau cei 21.2 kilometri ai autostrazii Lugoj-Deva care nu pot fi dati in folosinta fara o conexiune cu un nod rutier la Holdea.

In plus, potrivit bugetului deja adoptat, nu au fost alocate sume pentru inceperea lucrarilor la autostrada Sibiu-Pitesti, un proiect de importanta strategica in special pentru uzina Dacia de la Mioveni, insa au fost prevazute cheltuieli de 460 de milioane de lei pentru controversata autostrada Comarnic-Brasov.

Distribuie pe Facebook
mai multe