Mitsubishi Motors are nevoie de un auditor extern ca sa nu se mai joace cu emisiile

Mitsubishi Motors are nevoie de un auditor extern ca sa nu se mai joace cu emisiile
  • Mitsubishi va angaja un auditor extern pentru a-i supraveghea
  • Dupa ce a recunoscut ca a inselat testele de emisii, compania japoneza a fost cumparata de cei de la Nissan
  • Dupa ce a inceput scandalul Dieselgate, mai multi constructori au recunoscut ca au facut si ei acelasi lucru.
Distribuie pe Facebook

Mai multi oficiali ai constructorului japonez Mitsubishi au declarat ca planuiesc sa angajeze un auditor extern care sa-i supravegheze si sa-i ajute la luarea unor decizii.

Dupa ce au recunoscut la randul lor ca au inselat testele de emisii timp de mai multi ani, Mitsubishi Motors va angaja un auditor pentru a-i monitoriza divizia tehnologica si de dezvoltare.

Un oficial al companiei a sustinut ca "Avem nevoie de un audit agresiv asupra deciziilor tehnologice pe care le luam. Trebuie sa ne intrebam inginerii: ati testat corect tehnologia? Ati introdus datele asa cum trebuie? "

Dupa episodul emisiilor, constructorul de automobile a incercat sa isi spele pacatele rugandu-i pe cei de la Nissan sa le trimita oameni pentru a-i ajuta sa reformeze divizia tehnologica. Intr-un final, Nissan Motor Co. a cumparat o buna parte din Mitsubishi.

Deocamdata nu se cunosc alte informatii despre acesti auditori, si nici de cand vor incepe sa supravegheze compania nipona.

Actualul presedinte al Mitsubishi, Osamu Masuko, s-a zbatut sa restructureze compania si sa se concentreze mai mult pe eficienta si profitabilitate. Oficialul care a dorit sa ramana anonim, a mai declarat ca CEO-ul se lupta cateodata cu morile de vant, dat fiind faptul ca inginerii lucrau de cele mai multe ori in spatele usilor inchise si erau foarte greu de controlat.

Dupa ce Volkswagen a recunoscut la mijlocul anului trecut ca au fentat emisiile, mai multi producatori de masini la nivel mondial au iesit la rampa declarand si ei acelasi lucru. Printre acestia se numara Opel, Fiat sau Suzuki.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Iunie 2016