Motiv de bucurie la Maranello dupa ce Ferrari a castigat premiul pentru cel mai bun motor

Motiv de bucurie la Maranello dupa ce Ferrari a castigat premiul pentru cel mai bun motor
  • Ferrari a castigat premiul pentru cel mai bun motor al anului, cu V8-ul turbo
  • Este prima data in 7 ani cand castiga un motor mai mare de 1,5 litri
  • Pe locul doi s-a clasat hybrid-ul de 1.5 litri de pe BMW i8
Distribuie pe Facebook

Prestigiosul premiu "International Engine of the Year" merge anul acesta in Italia, dupa ce V8-ul twin-turbo de 3.9 litri al celor de la Ferrari a cules laurii victoriei.

In fiecare an, un juriu compus din 63 de jurnalisti din domeniul automobilistic se strang pentru a ajunge la un consens in privinta celor mai bune motoare ale anului. Acestea sunt impartite in categorii in functie de cilindree, iar cel mai important premiu este pentru cel mai bun motor al anului, indiferent de cati centimetri cubi are.

Daca in ultimii 7 ani, prestigiosul premiu a fost castigat de motoare care au sub 1.5 litri, precum cel de 1.4 litri TSI al celor de la Volkswagen, cel de 875 cc TwinAir de la Fiat, EcoBoost-ul in 3 cilindri al celor de la Ford sau propulsorul de 1.5 litri de la BMW, anul acesta juriul a decis ca "inima" Ferrari-ului 488GTB, motorul V8 de 3.9 litri twin-turbo este cel mai bun.

Pe locul doi s-a clasat propulsorul hybrid de 1.5 litri de pe BMW i8, iar podiumul a fost inchis de motorul de 3 litri turbo al celor de la Porsche.

In acelasi clasament, juriul a decis ca cei de la Ferrari mai merita sa fie mentionati cu un motor, de data aceasta cu V12-le de 6.3 litri de pe incredibilul F12 tdf.

Din cauza reglementarilor din ce in ce mai dure, Ferrari a trebuit sa intre in hora, alaturi de multi alti constructori de masini, care au trecut de la motoarele aspirate natural, la cele turbo.

Despre V8-ul italian, Graham Johnson, co-presedinte al International Engine of the Year Awards, a declarat ca: "Este un mare pas inainte pentru motoarele turbo din punct de vedere al eficientei, performantei si flexibilitatii. Este intr-adevar cel mai bun motor care se afla in productie in ziua de azi, si va continua sa fie tinut mine ca fiind unul dintre cele mai bune motoare din toate timpurile."

Distribuie pe Facebook
mai multe