Motoarele pe benzina se afla pe cale de disparitie?

Motoarele pe benzina se afla pe cale de disparitie?
Automobilele cu motor diesel incep sa inregistreze vanzari tot mai mari odata cu trendul ascendent pe care il adopta in ultima vreme pretul benzinei.
Distribuie pe Facebook
Mai mult de jumatate din modelele compacte vandute in intreaga lume pe parcursul lunii august sunt echipate cu motor care functioneaza pe baza de motorina, semn ca motoarele pe benzina incep sa piarda teren in mod considerabil.

70% din vehiculele diesel vandute in 2011 sunt Chevrolet Beat, Volkswagen Polo, Maruti Swift si Ford Figo.

Popularitatea motoarelor pe benzina descreste direct proportional cu proportia vanzarilor diesel aflata in plina ascensiune. In urma cu cativa ani, doar 28% dintre soferi se orientau catre motoare diesel, iar specialistii din industrie se asteapta ca proportia lor sa creasca pana la 64% in perioada urmatoare.

Cu toate acestea, presa britanica ii considera pe adeptii motorinei "fuel fools", pentru ca in realitate costurile implicate nu sunt mai mici ca in cazul benzinei decat daca masina este rulata mai mult de 50.000 de km pe an, arata un studiu efectuat de Auto Express.

"Cati soferi conduc o masina de oras mai mult de 50.000 de km pe an ca sa aiba sens sa dea bani pe un motor diesel?", se intreaba specialistii Auto Express.

Sondaj

Care este alegerea ta?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2011