Nemtii de la Mercedes lupta in continuare impotriva curentului: "Nu renuntam la V12!"

  • Mercedes nu renunta deocamdata la motoarele V12
  • Anuntul a fost facut de un oficial al companiei
  • In anumite piete, clientii nu vor altceva inafara de V12
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului german de automobile a anuntat ca brand-ul din Stuttgart nu va renunta la motoarele V12 in viitorul foarte apropiat. Acesta sustine ca in unele piete de desfacere clientii cer exclusiv acest propulsor.

Standardele de emisii din ce in ce mai stricte i-a obligat pe marii constructori de automobile sa dezvolte propulsoare cu un numar cat mai mic de cilindrii. Acestea nu numai ca sunt mult mai prietenoase cu mediul inconjurator dar au si un consum redus de carburant.

Mercedes G-Class si S-Class V12

Printre cei care au fost nevoiti sa isi schimbe strategia sunt si nemtii de la Mercedes care au raspuns pietei cu motorizari mici precum cea de 1.5 litri diesel, imprumutata de la Renault. Insa in partea superioara a gamei regasim si propulsorul V12, un adevarat dinozaur care inca rezista destul de bine. Si o va mai face mult timp de-acum incolo.

Mercedes G-Class si S-Class V12

In cel mai recent interviu, directorul de cercetare si dezvoltare din cadrul Mercedes a dezvaluit ca brandul din care face parte nu intentioneaza sa renunte prea curand la acest propulsor, in ciuda tuturor speculatiilor.

Mercedes G-Class si S-Class V12

"Nu-l vad sa dispara prea curand. In unele piete, pentru anumiti clienti, V12-le este singura optiune...asa ca vom continua sa-i furnizam acestei clientele un V12 extrem de capabil in viitorul previzibil," sustine Ola Kallenius.

Mercedes G-Class si S-Class V12

Mai mult decat atat, oficialul a declarat ca acest tip de clienti refuza categoric orice alternativa si a dat exemplul unui client al diviziei AMG, care are in colectia sa nu mai putin de 35 de exemplare diferite, propulsate de un V12.

Mercedes G-Class si S-Class V12

Daca in cazul propulsoarelor pe benzina totul este roz, nu acelasi lucru se pare spune despre unitatile diesel ale constructorului german de automobile. Recent, gigantul Daimler, cel care detine brand-ul Mercedes-Benz, a fost acuzat ca a vandut in perioada 2008-2016 peste un milion de masini in Europa si Statele Unite, care depaseau cu mult normele de poluare.

Mercedes G-Class si S-Class V12

Reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze toate aceste acuzatii, despre care spun ca sunt simple speculatii. Chiar si asa, un purtator de cuvant al nemtilor a precizat ca va coopera indeaproape cu autoritatile pentru ca acest scandal sa se termine cat mai curand.

Mercedes G-Class si S-Class V12

Mercedes G-Class si S-Class V12

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mercedes G-Class si S-Class V12
mai multe