Noi informatii despre motorul V12 care se tureaza pana la 11.200 rpm. Dupa cati kilometri cedeaza

  • Aston Martin anunta noi detalii despre motorul lui Valkyrie
  • Propulsorul V12 necesita o reconstructie totala la 100.000 km
  • Motorul de 6.5 litri este parte a unui sistem de propulsie hibrid
Distribuie pe Facebook

In stilul caracteristic germanului Mercedes-AMG One, viitorul Aston Martin Valkyrie ascunde sub capota un propulsor care necesita o reconstructie totala dupa un anumit interval de timp.

Numai o singura zi a trecut de cand Aston Martin a dat publicatii primele specificatii referitoare la inima noului Valkyrie, insa producatorul britanic simte deja nevoia oferirii unor detalii suplimentare cu privire la unitatea V12.

Dezvoltata de specialistii companiei Cosworth, motorizarea de 6.5 litri - care dezvolta o putere maxima de 1.000 CP la 10.500 rpm, va avea o perioada limitata de viata, potrivit informatiilor publicate in urma cu doar cateva momente.

Mai precis, inginerii estimeaza ca propulsorul respectiv, despre care se spune ca poate urca pana la o turatie de 11.200 rpm, va necesita o reconstructie majora la atingerea bornei 100.000 de kilometri (undeva in jurul a 62.000 de mile).

Vorbim despre o durata de viata dubla comparativ cu cea a motorului turbo de 1.6 litri pe care Mercedes il va monta sub capota extremului AMG One - si care trebuie sa treaca printr-o operatie similara la fiecare 50.000 de kilometri atinsi.

Revenind la inima noului Aston Martin Valkyrie, motorizarea cu 12 cilindri in V si capacitatea de 6.5 litri dezvoltata de specialistii companiei Cosworth reprezinta numai primul capitol al unei povesti care nu se sfarseste nici pe departe aici.

Altfel spus, unitatea care dezvolta o putere maxima de 1.000 CP la 10.500 rpm va fi parte a unui sistem de propulsie hibrid, ce ii va permite hypercar-ului de origine britanica sa dezlantuie, la simpla apasare a acceleratiei, aproape 1.150 CP.

Motor Aston Martin Valkyrie

Motor Aston Martin Valkyrie

Motor Aston Martin Valkyrie

Motor Aston Martin Valkyrie

Motor Aston Martin Valkyrie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Motor Aston Martin Valkyrie
mai multe