Noutati tehnice in gama Honda Civic. Modelul japonez n-a mai oferit vreodata aceasta dotare

Noutati tehnice in gama Honda Civic. Modelul japonez n-a mai oferit vreodata aceasta dotare
  • Honda anunta noutati pentru gama Civic
  • Clientii pot opta si pentru o motorizare diesel de 1.6 litri
  • Cutia automata cu 9 trepte este o premiera pentru gama Civic
Distribuie pe Facebook

Constructorul nipon de automobile a anuntat cateva schimbari in gama modelului Civic. Acestea vor fi disponibile si pe piata din Romania incepand cu luna viitoare.

In timp ce hot-hatch-ul Civic Type R cucereste rand pe rand unele dintre cele mai importante si cunoscute circuite europene, in cadrul proiectului "Type R Challenge 2018", versiunea de baza Civic primeste cateva noutati de ordin tehnic.

Honda Civic hatchback

In primul rand, clientii pot opta de-acum incolo si pentru un propulsorul diesel de 1.6 litri i-DTEC, care ofera 120 de cai putere la 4.000 de rotatii pe minut si 300 Nm cuplu incepand cu 2.000 de rotatii pe minut. Dupa cateva imbunatatiri, motorul a ajuns sa fie mult mai silentios iar nivelul de vibratii sa fie redus comparativ cu unitatea folosita de vechea iteratie.

Honda Civic hatchback

Unitatea, disponibila atat pe versiunea hatchback cat si pe cea sedan, vine alaturi de o transmisie manuala cu sase trepte in standard, insa in premiera pentru gama Civic, aceasta poate fi conectata si la o cutie automata de viteze cu noua rapoarte oferita exclusiv impreuna cu acest agregat.

Honda Civic hatchback

In acest ultim caz, acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 11 secunde, iar acul vitezometrului continua sa urce pana la 200 de km/h. Consumul mediu declarat de producator este de 4.1 litri/100 de kilometri.

Honda Civic hatchback

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noua Honda Civic cu motor diesel de 1.6 litri va putea fi comandata si in Romania incepand cu luna viitoare.

Honda Civic hatchback

In ceea ce priveste hot-hatch-ul de performanta Civic Type R, acesta a cucerit deja patru din cele cinci circuite care intra in programul "Type R Challenge 2018". Ultimul pe care va incerca sa se impuna este Hungaroring din Ungaria, iar la volan se va afla Jenson Button, fost pilot si campion mondial de Formula 1.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Honda Civic hatchback
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Iulie 2018