Nu mai lipseste decat masina pe care sa-l montezi. Dodge vrea sa-ti vanda motorul de 707 CP de pe Challenger Hellcat

Nu mai lipseste decat masina pe care sa-l montezi. Dodge vrea sa-ti vanda motorul de 707 CP de pe Challenger Hellcat
  • Dodge incepe vanzarea motorului de pe Challenger Hellcat
  • Propulsorul in cauza are opt cilindri si 707 cai putere
  • Nota de plata a benzinarului pleaca de la 19.530 dolari
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Dodge au pus intr-un final capat asteptarii si au anuntat in cursul zilei de astazi ca motorul V8 de 6.2 litri si 707 cai putere ascuns sub capota modelului Challenger Hellcat va fi disponibil la vanzare... inclusiv separat de masina.

Editia din acest an a celui mai mare salon de tuning al planetei a debutat cu dreptul pentru fanii transplanturilor de motor. Imediat dupa deschiderea celebrului SEMA Show, Honda a dezvaluit ca propulsorul turbo de doi litri si 306 CP din dotarea noului Civic Type R va fi oferit inclusiv separat de masina.

Un anunt similar a fost facut la scurt timp distanta si de compania Dodge, prin vocea diviziei de accesorii Mopar. Americanii vor veni in sprijinul pasionatilor de tuning extrem cu faimosul benzinar in opt cilindri, de 6.2 litri si nu mai putin de 707 cai putere, de pe Challenger (si Charger) Hellcat.

Spre deosebire de calea aleasa de Honda, producatorul de peste Ocean este dispus sa vanda oricarei persoane cu bani motorul in cauza. Si vorbim de o suma considerabila de bani, primele detalii anuntand o nota de plata de cel putin 19.530 de dolari de achitat de cei care vor sa puna mana pe faimosul propulsor.

Ca o comparatie, un Dodge Challenger SRT Hellcat costa 64.195 de dolari nou-nout. Un Charger cu faimosul benzinar in opt cilindri, de 6.2 litri si nu mai putin de 707 cai putere, este cu aproximativ 3.400 de dolari mai scump, astfel ca singura solutia mai ieftina o reprezinta un exemplar avariat.

De altfel, motorul in cauza a fost montat ulterior si pe modelul Jeep Grand Cherokee. In versiunea de top Trackhawk - care accelereaza de la 0 la 96 km/h in 3.5 secunde si, totodata, atinge o viteza maxima de 289 de kilometri pe ora, SUV-ul american porneste de la 85.900 de dolari, potrivit datelor oficiale.

Dodge Challenger Hellcat - Motor

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 31 Octombrie 2017