O mare companie auto anunta cand renunta definitiv la motoarele diesel

O mare companie auto anunta cand renunta definitiv la motoarele diesel
  • Volvo lanseaza ultima sa generatie de motoare diesel in vara acestui an
  • Afirmatia a fost facuta chiar de catre sefului diviziei europene
  • Producatorul suedez va scapa de propulsoarele pe motorina pana in 2025
Distribuie pe Facebook

Ultima generatie de propulsoare pe motorina va fi lansata de Volvo in vara acestui an, spune seful diviziei europene.

Proiectat pentru a concura impotriva celebrului trio german format din Audi A4, BMW Seria 3 si, nu in ultimul rand, Mercedes C-Class, noul S60 este disponibil la vanzare exclusiv in compania unui motor pe benzina.

Acest lucru nu inseamna insa neaparat ca Volvo se pregateste sa renunte complet la propulsoarele pe motorina, dupa cum o recunoaste insusi Lex Kerssemakers - seful diviziei europene a producatorului auto din Suedia.

Intr-un interviu acordat publicatiei britanice Autocar, oficialul a declarat ca urmatoarea si, totodata, ultima generatie de motoare diesel va fi prezentata de compania pe care o conduce la inceputul verii, in luna iunie.

"Lansam urmatoarea generatie de propulsoare pe motorina in iunie. In mod normal, acestea raman pe piata trei sau patru ani. Prin urmare, este posibil ca in cinci sau sase ani sa nu mai oferim motoare diesel", a spus Lex Kerssemakers.

Tinand cont de aceste declaratii, este posibil ca zvonurile anterioare care anuntau ca viitorul Volvo XC90 - asteptat sa debuteze peste doi ani, in 2022 - nu va mai beneficia de propulsoare pe motorina sa devina realitate.

Si daca tot veni vorba despre SUV-ul companiei suedeze, trebuie mentionat ca modelul care concureaza impotriva trio-ului german format din Audi Q7, BMW X5 si Mercedes GLE a primit de curand un binemeritat facelift.

Versiunea imbunatatita a modelului din Peninsula Scandinava va fi insostit in showroom-uri de numeroase noutati la nivel vizual si tehnologic, plus motoare echipate cu un sistem de recuperare a energiei cinetice la franare.

Noul Volvo XC90 facelift

Noul Volvo XC90 facelift

Noul Volvo XC90 facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (44) Poze Noul Volvo XC90 facelift
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Martie 2019