Opel, cu toata viteza inainte

Opel, cu toata viteza inainte
Opel planuieste schimburi suplimentare in fabricile Gliwice (Polonia) si Ellesmere Port (Marea Britanie), pentru a putea satisface cererea mare pentru Astra Sports Tourer si Astra cu cinci usi. Un total de opt schimburi suplimentare sunt planificate pentru fiecare dintre fabrici in lunile mai, iunie si iulie.
Distribuie pe Facebook
Acum, Opel adauga o a treia fabrica pentru fabricarea modelului Astra. Pregatirile sunt in curs de desfasurare pentru inceperea productiei Astra la Russelsheim. Productia Insignia continua neperturbata, insa inginerii de productie pregatesc sistemele, mecanismele si instrumentele pentru a construi si modelul compact cu cinci usi. Incepand cu finalul lunii august, Astra va fi construit pe aceeasi linie de productie ca nava amiral Opel Insignia.

In aprilie, Opel a inregistrat cresteri ale cotei de piata in intreaga Europa pentru a sasea luna consecutiv, comparativ cu aceesi luna a anului trecut. Cota de piata europeana a crescut de la 5,8 la suta in luna aprilie 2010 la aproximativ sase la suta in aprilie 2011. In primele patru luni, vanzarile au crescut cu 32.000 de vehicule, respectiv 8,2 la suta comparativ cu aceeasi perioada din 2010. Opel a vandut un total de aproximativ 420.000 de vehicule in aceasta perioada.

Meriva si Astra Sports Tourer sunt modele care au un succes deosebit - ambele sunt numarul unu in segmentul lor in Europa. In Germania, vanzarile Astra Sports Tourer s-au dublat in primele patru luni ale anului 2011 comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar in aprilie aproape s-au triplat.

Saptamana trecuta, compania-mama a Opel, GM, a anuntat rezultatele financiare ale primului trimestru. In Europa, unde rezultatul este in mare masura influentat de Opel/Vauxhall, s-a inregistrat o situatie de break-even, pentru prima data din 2007.

Karl-Friedrich Stracke, CEO Adam Opel AG, a declarat: "Datorita portofoliului nostru actualizat de modele, Opel se bucura de succes continuu. In special, popularitatea Astra continua sa creasca si, cu noile schimburi suplimentare, vom fi in masura sa indeplinim si mai bine cerererile clientilor. Odata cu introducerea Astra GTC anul viitor, vom adauga un capitol sportiv la povestea de succes a acestei serii de modele."


Sursa: Opel
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Mai 2011