Pare banc dar nu este. Copia Range Rover-ului Evoque se vinde mai bine decat originalul

Pare banc dar nu este. Copia Range Rover-ului Evoque se vinde mai bine decat originalul
  • Copia Range Rover-ului Evoque se vinde mai bine decat originalul
  • Costa 19.600 de dolari pe piata din China
  • Britanicii de la Land Rover nu au ce sa faca impotriva chinezilor
Distribuie pe Facebook

Englezii de la Land Rover traiesc o adevarata gluma proasta. Copia modelului Evoque produsa de chinezii de la Landwind (pana si numele seamana, dar ei zic ca nu!) se vinde mai bine decat originalul. Problema este ca britanicii nu pot face nimic impotriva asiaticilor.

Scandalul intre cei doi constructori de automobile a inceput in urma cu doi ani cand chinezii de la Landwind au prezentat modelul X7, o copie fidela a Range Rover-ului Evoque. Increzatori, britanicii i-au dat pe acestia in judecata, insa procesul s-a judecat in China, judecatorii respingand toate acuzatiile.

Landwind X7

Au urmat apoi mai multe episoade desprinse parca din filmele de comedie, inclusiv o ciocnire intre original si versiunea copy-paste, ca totul sa culmineze acum, la doi ani de la izbucnirea scandalului. Potrivit celor mai recente estimari, Landwind-ul X7 se vinde mai bine decat Range Rover-ul Evoque.

Landwind X7

Avand in vedere diferenta uriasa de pret (65.000 de dolari pentru Evoque, si 19.600 pentru X7) acest lucru este normal, insa amuzant si totodata deranjant este ca britanicii nu au ce sa le faca asiaticilor. Mai ciudat decat asta este ca cei doi constructori nu s-au putut evita in cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Landwind X7

Ralf Speth, presedintele Jaguar-Land Rover, este extrem de iritat de succesul brandului chinezesc si a declarat la Shanghai ca "Se descurca foarte bine. Este o masina foarte buna. Stim asta pentru ca este masina noastra."

Landwind X7

Toata lumea stie ca un astfel de model nu ar trece nici macar un test de siguranta efectuat dupa standardele europene, iar calitatea materialelor este una indoielnica, insa in China, acest Landwind X7 se vinde ca painea calda. Putin peste 80.000 de masini pe an, mai exact.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Landwind X7
mai multe