Pentru ca aruncatul cu promisiuni e gratis: Firea promite tramvaie suspendate

Pentru ca aruncatul cu promisiuni e gratis: Firea promite tramvaie suspendate
  • Tramvaie suspendate, dar nu se stie cand
  • Nod feroviar la Domnesti, ca pasaj inca nu exista
  • Statii noi pentru trenuri urbane inexistente
Distribuie pe Facebook

D-na Gabriela Firea, primarul Bucurestiului, cel mai aglomerat oras din lume in topurile realizate de companiile internationale de sisteme GPS, a gasit solutia fluidizarii traficului: doua linii noi de tramvaie suspendate si alte proiecte fanteziste.

Asa cum s-a tinut de cuvant cand s-a jurat cu mana pe inima ca in 6 luni dupa ce devine primar al Bucurestiului traficul se va fluidiza simtitor, asa cum a promis ca centrul de control si monitorizare trafic va face calatoria cu masina o placere, asa se va tine de cuvant si cu urmatoarele proiecte.

Benzile unice pentru autobuze de pe soseaua Bucuresti-Ploiesti s-au dovedit a fi un esec. Centrul de monitorizare si control trafic care sincronizeaza toate intersectiile si le monitorizeaza video, de unde se pot si comanda semafoarele astfel incat sa nu se formeze blocaje, functioneaza ca uns. Adica aglomeratiile sunt mai mari, timpul petrecut in trafic creste pe zi ce trece, ca si cum acest centru in care s-au investit milioane nici nu ar exista.

Cert este ca, pana acum, solutiile primarului Firea pentru fluidizarea traficului si pentru ca soferii sa nu-si mai petreaca ore in aglomeratie au fost niste glume. Acum, pentru ca cei din PSD si-au dat seama ca promisiunile nu costa nimic, asa cum s-a intamplat si cu pasajul Domnesti ce trebuia finalizat acum 2 ani, sau cu autostrazi imaginare precum Comarnic-Brasov sau Craiova-Sibiu, d-na Firea mai vine cu niste proiecte fanteziste.

"Într-o perioadă scurtă de timp, am început deja pregătirile tehnice şi vom demara lucrările pentru o linie de monorail, este vorba despre tramvai suspendat şi material rulant. Este vorba despre 80 de tramvaie suspendate, care vor fi implicate în acest concept", a explicat Firea. Tot ea a mai adaugat si ca aceste tramvaie vor circula pe doua rute, Bucuresti-Magurele si Bucuresti-Nord, spre Ploiesti.

Asadar urmeaza ca Bucurestiul sa intre in randul marilor orase care au tramvaie suspendate. Bine ca avem strazile asfaltate, infrastructura, locuri de parcare, siguranta rutiera, avem de toate, tramvaie suspendate ne lipseau... Cum se va face, cand, de cine si asa mai departe, nu stie nimeni. Dar cert este ca dorinta exista!

Gabriela Firea a mai mentionat cateva proiecte la care "lucreaza": "Demarăm, în foarte scurt timp, un nod lângă pasajul Domneştie, o zonă vulnerabilă, ce va fi realizat de CNAIR prin extindere la patru benzi şi linie de tramvai rapid din prelungirea Ghencea până la Centură.(...) Pasul următor va fi construirea unei staţii de căi ferate în aceste locaţii şi introducerea transportului local de călători pe centura feroviară. Trasportul urban pe calea ferată este utilizat în marile aglomerări urbane din Europa, în timp, ce reţeaua ferată din Bucureşti stă neultilizată de aproape 30 de ani", a adaugat Firea.

Stiti despre ce nod e vorba, nu? Acel pasaj Domnesti pentru care nu se gasesc bani de vreo 10 ani, desi absolut toti politicienii l-au inclus in programul lor de guvernare. Inclusiv actuala putere PSD. Dar despre care, tot cei din ministerul transporturilor spuneau de curand ca nu mai sunt bani, asa ca lucrarea trebuie amanata.

"De asemenea, dorim realizarea unei parcări de tipul park and ride, unde navetiştii să poată să lase maşina în siguranţă şi să se transfere către centrul oraşului cu mijlocul de transport în comun. Chiar de luna viitoare, vom demarara construcţia unei parcări de tip park and ride de la capătul şoselei Pantelimon, lângă CORA, cu staţie de tramvai în acea zonă. Acest concept va fi extins la toate ieşirile din Bucureşti, la intersecţia şoselei de centură cu A1, A2, A3, DN1, până la DN7", a mentionat primarul.

In concluzie, suntem fericiti ca am votat cu d-na Firea. Absolut tot ce promite se transforma in realitate! Abia asteptam sa mergem cu tramvaiul prin aer si sa radem de fraierii cu masini care stau in aglomeratie. Desi... se poate face ambuteiaj si la tramvaie?

Distribuie pe Facebook
mai multe