Politia Romana a primit autospeciale noi, Logan si Duster... momentan

Politia Romana a primit autospeciale noi, Logan si Duster... momentan
  • Numai 10 Duster vor fi livrate acum
  • 376 de autospeciale pentru ordine publica
  • Politia Rutiera primeste 85 de autoturisme
Distribuie pe Facebook

Conform contractului anuntat anul trecut dintre Politia Romana si Grupul Renault, in aceasta saptamana au fost livrate primele automobile operative. E vorba de 471 de autospeciale model Dacia Logan si Dacia Duster care intra in actiune la structurile teritoriale din toata tara chiar acum.

In 2017, Politia Romana anunta semnarea unui contract pentru livrarea a 5600 de autospeciale din partea Grupului Renault. Tot atunci se estima ca primele 460 de automobile sa fie livrate in cursul anului trecut. Acest lucru nu s-a intamplat, livrarea fiind amanata din motive necunoscute. Insa au sosit in cele din urma primele autoturisme.

E vorba de 471 de autospeciele noi Logan si Duster care vor merge la structuri teritoriale si unitati de politie. Mai exact, 199 de Logane la structuri si 262 la unitati, gasindu-si caminul final pana pe 18 iunie 2018. Dintre acestea, 376 de autospeciale vor fi distribuite catre structurile de ordine publica si 85 la rutiera, dintre care 5 la Brigada Autostrazi si Misiuni Speciale. Acestora li se vor adauga si 10 autovehicule Duster.

Autospeciale Politia Romana

Toate automobilele sunt inscriptionate, au rampe de semnalizare acustice si optice, un set de roti pentru sezonul rece plus roata de rezerva, prize pentru statii si acumulatori suplimentari.

Nu stim insa ce motorizari au noile modele Dacia Logan si Duster primite de Politia Romana. Daca au motorizarea de 1.0 litru aspirat care produce numai 75 cp, atunci infractorii pot sta linistiti, deoarece este cea mai lenta motorizare din Europa. Noi speram insa ca masinile au motoare fie de 0.9 TCe, fie cele de 1.5 dCi, ambele avand 90 cp.

Abia asteptam sa vedem si ce alte autospeciale M.A.I. primeste Politia Romana. Din cele 5600 de automobile contractate in cursul urmatorilor ani speram sa vedem si cateva Renault Megane RS destinate autostrazilor, pentru a-i prinde pe smecherii care alearga cu peste 200 km/h.

Autospeciale Politia Romana

Autospeciale Politia Romana

Distribuie pe Facebook
mai multe