Politia Romana primeste 5600 de autospeciale noi de la Grupul Renault

Politia Romana primeste 5600 de autospeciale noi de la Grupul Renault
  • 50.000.000 Euro + TVA, valoarea contractului
  • 460 de automobile pana la finele anului
  • Modele Dacia si Renault vor intra in dotarea MAI
Distribuie pe Facebook

Dupa ce a pierdut licitatie in 2015 in fata grupului VAG, se pare ca Renault-Nissan nu mai face compromisuri si se pune pe treaba. In octombrie 2017, IGPR facea o licitatie in vederea achizitionarii de automobile noi. Singurul ofertant a fost Renault Commercial Roumanie, companie care a si devenit castigatoare.

Dupa cumpararea automobilelor Volkswagen Polo cu motoare 1.2 de 90 cp acum aproape 3 ani, Politia Romana se innoieste. Inspectoratul General de Politie Romana a facut acum un contract nou, castigat prin licitatie de grupul Renault-Dacia-Nissan, prin care va cumpara 5.600 de automobile. Valoarea contractului este de aproximativ 50 de milioane de Euro + TVA.

Nu se stie, momentan, ce fel de automobile vor cumpara politistii de la Renault. Speram doar ca majoritatea sunt automobile Dacia care le vor inlocui pe cele actuale. Majoritatea sectiilor de Politie din tara, in special cele din mediul rural, au automobile model Dacia Logan vechi de peste 10 ani, care au la bord chiar si 350.000 de kilometri. Acestea ar putea sa fie inlocuite cu noile Dacia Logan sau Dacia Duster.

Insa ar putea fi si automobile Renault sau Nissan. Cert este ca vorbim atat de automobile pentru patrulare, dar si pentru Politia Rutiera si munca operativa. Si ca pana la sfarsitul lui 2017 o sa vedem deja 460 de vehicule noi pe strazi din cele 5600 care fac obiectul contractului intins pe doi ani.

Este cu adevarat o vanzare extrem de importanta pentru grupul Renault. Dar la fel de importanta pentru Politia Romana. Deoarece sunt probleme multe cu autospecialele actuale care trebuie duse la casat. Dar, pe langa dotarea politistilor cu masini noi, nu strica si niste legi noi care sa-i protejeze in teren in fata infractorilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe