Portretul soferului partener Uber: tanar, cu educatie superioara, antreprenor sau liber profesionist

Portretul soferului partener Uber: tanar, cu educatie superioara, antreprenor sau liber profesionist
  • Trebuie sa ai 21 de ani ca sa devii partener Uber
  • Poti sa aplici completand un formular online
  • 72% din soferii Uber in Romania au intre 21 si 40 de ani
Distribuie pe Facebook

Uber a facut un an pe piata din Romania. Cu aceasta ocazie, compania a facut publice datele unui sondaj facut prin IMAS Marketing si Sondaje in randul utilizatorilor si soferilor parteneri. Asa am aflat si noi cine sunt cei care conduc autombiole Uber in Bucuresti si ce fac cu banii castigati.

Cine sunt cei care fac Uber in Romania?

Studiul arata ca soferii partenerii Uber sunt in mare parte persoane educate, tinere si de varsta medie. 72% au intre 21 si 40 de ani si aproape 70% au studii superioare.

Partenerii Uber au ocupatii diverse: 37% sunt antreprenori sau liber profesionisti, 31% au un serviciu full-time, in timp ce 22% nu au o alta sursa de venit si conduc cu Uber in timp ce sunt in cautarea unui loc de munca.

Uber in Romania

La ce folosesc banii obtinuti din parteneriatul cu Uber

Cand au fost intrebați de ce conduc cu Uber, aproape toti (90%) spun ca Uber le ofera flexibilitate si un venit in plus. Cat despre ce fac cu banii, cei mai multi (56%) spun ca isi acopera cheltuieli curente, cum ar fi costurile de intretinere ale masinii, rata la leasing, chiria sau chiar taxa de facultate in cazul studentilor la master care conduc cu Uber dupa cursuri.

In cazul altor soferi parteneri, banii ajung si pentru achizitii pe care nu si le permiteau inainte (31%), in timp ce 13% reusesc sa economiseasca.

Uber in Romania

Uber este un serviciu in crestere in Romania, cu 70,000 de utilizatori dupa doar un an pe piata din Romania.

Principalele cerinte pentru a deveni activ pe platforma Uber sunt:

  • sa ai 21 de ani
  • sa ai cazier judiciar si auto curate
  • sa ai o masina model minim 2006
  • sa poti colabora cu Uber prin intermediul unei entitati fiscale

Cei care doresc sa devina soferi parteneri Uber trebuie sa completeze un formular, dupa care vor fi contactati de catre reprezentantii companiei.

Daca vrei sa vezi ce spune un sofer Uber care activeaza aproape de 1 an in Bucuresti, urmareste interviul nostru video cu George.

Distribuie pe Facebook
mai multe