Prima arestare importanta in dosarul Dieselgate. Seful AUDI a fost retinut de autoritatile germane

Prima arestare importanta in dosarul Dieselgate. Seful AUDI a fost retinut de autoritatile germane
  • Seful Audi a fost arestat in Germania
  • Informatia a fost confirmata de Volkswagen
  • Oficialii germani cauta un sef interimar pentru Audi
Distribuie pe Facebook

Seful Audi a fost arestat in Germania in dosarul Dieselgate. Procurorii se tem ca oficialul german ar vrea sa ascunda dovezi in legatura cu cel mai mare scandal care a lovit industria auto moderna.

Gigantul german Volkswagen trece printr-o noua perioada neagra din cauza scandalului Dieselgate, izbucnit in urma cu mai bine de trei ani. Producatorul din Wolfsburg a fost amendat saptamana trecuta cu 1 miliard de euro pentru implicarea pe care a avut-o in scandalul emisiilor, iar acum, un oficial de rang inalt din cadrul grupului a fost arestat.

Este vorba despre Rupert Stadler, seful Audi, care a fost investigat pana acum pentru frauda si publicitate falsa in dosarul trucarii emisiilor. Procurorii au dispus retinerea acestuia de teama ca ar vrea sa ascunda dovezi in legatura cu scandalul care a zguduit industria auto moderna.

Informatia a fost confirmata oficial de Volkswagen, care sustine ca lui Stadler i-a fost acordata prezumtia de nevinovatie. Potrivit presei germane, mai marii companiei vor numi un sef interimar pentru Audi.

Revenind la amenda primita, reprezentantii gigantului german au acceptat decizia si implicit amenda. " Dupa o analiza amanuntita, Volkswagen AG a acceptat aceasta amenda si nu va face apel la aceasta decizie. Ne asumam responsabilitatea pentru criza diesel si consideram ca acesta este un pas major in depasirea ei," se arata intr-o declaratie oficiala.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Iunie 2018