Proaspat inaugurata, intaia autostrada din MOLDOVA a indoit prima janta. Problema a fost remediata intre timp

Proaspat inaugurata, intaia autostrada din MOLDOVA a indoit prima janta. Problema a fost remediata intre timp
  • Proaspat inaugurata
  • 20 de kilometri din care 16 la profil de autostrada
  • Problema a fost rezolvata intre timp
Distribuie pe Facebook

Inaugurati cu fast, cei 20 de kilometri din centura Bacaului - din care 16 la profil de autostrada - au facut primele victime. Mai multi soferi si-au distrus rotile la trecerea peste podul care traverseaza canalul Bistrita.

In urma cu doua zile autoritatile, in frunte cu presedintele si prim-ministrul tarii, inaugurau cei 20 de kilometri din centura ocolitoare a Bacaului, din care 16 construit la profil de autostrada.

Portiunea de drum a fost data in folosinta chiar daca lucrarile nu erau tocmai finalizate, de aici si impunerea unor restrictii de viteza. "Mai sunt mici lucrari de efectuat in zona imprejmuirilor, panourilor fonoabsorbante, santurilor, mici interventii la rosturile podurilor. Aceste lucrari se vor finaliza in cursul lunii decembrie," declara la acel moment Mariana Ionita, directorul general al CNAIR.

Centura Bacau

Fix rosturile de dilatatie ale unui pod, cel care traverseaza canalul Bistrita, le-au dat de furca mai multor soferi care au trecut pe acolo la numai cateva ore dupa inaugurare.

Acestea nu erau gata - drumarul apucase doar sa taie asfaltul - astfel ca sub greutatea camioanelor, bucatile din asfalt au inceput sa se desprinda avariind mai multe masini.

Centura Bacau

"Am primit 6 apeluri, am intervenit la toate. Majoritatea anvelopelor au fost distruse in urma loviturii cu corpuri contondente, respectiv bucati din asfalt. La 5 masini a fost necesara inlocuirea anvelopelor," a declarat pentru Digi24 proprietarul unei vulcanizari mobile.

Unul dintre soferi a fost mai ghinionist pentru ca si-a distrus si jantele si anvelopele.

Centura Bacau

Potrivit CNAIR, problema a fost rezolvata: "Au fost executate in regim de urgenta lucrari de remediere, astfel incat la aceasta ora se circula in conditii de siguranta pe toata lungimea variantei ocolitoare Bacau," se arata intr-un comunicat de presa.

Centura Bacau

Centura Bacau

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Centura Bacau
mai multe