Probleme cu nava amiral. Audi recheama in service 5.000 de A8-uri comercializate in Europa

Probleme cu nava amiral. Audi recheama in service 5.000 de A8-uri comercializate in Europa
  • Audi recheama in service 5.000 de unitati A8
  • Emisiile de oxid de azot depasesc limitele legale
  • Sunt suspectati ca ar fi folosit un software pentru manipularea emisiilor
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat cu putin timp in urma ca va rechema in service aproape 5.000 de unitati A8 comercializate in Europa pana in august 2017. Autoritatile banuiesc ca masinile au software pentru manipularea emisiilor.

Gigantul german Volkswagen pare ca nu mai scapa de cosmarul numit "Dieselgate", fara indoiala cel mai mare scandal din istoria auto moderna. Si cand il catalogam asa, nu ne referim doar la milioanele de masini afectate, ci si la faptul ca si acum dupa doi ani, acesta este inca departe de a se incheia.

Audi A8 TDI Quattro

Cele mai recente probleme nu au fost descoperite in curtea brand-ului din Wolfsburg, ci la partenerul de concern, Audi. Producatorul din Ingolstadt a anuntat cu putin timp in urma ca urmeaza sa recheme in service 4.997 de unitati A8 comercializate in Europa, dintre care 3.660 in Germania.

Audi A8 TDI Quattro

Mai exact, este vorba de acele nave amiral echipate cu motorul diesel V8 de 4.2 litri, care au fost vandute in perioada septembrie 2013 - august 2017. Nemtii sustin ca au decis sa le actualizeze software-ul dupa ce au descoperit ca emisiile de oxid de azot ale acestora depasesc cu mult limitele legale.

Audi A8 TDI Quattro

"Printre altele, update-ul ar trebui sa garanteze ca, dupa startul la rece, motorul atinge mai rapid conditiile optime pentru activarea sistemului de tratament al gazelor de esapament pentru ca emisiile sa fie imbunatatite in conditii normale de condus. Pe parcursul testelor ne vom asigura ca noul software nu are dezavantaje pentru clienti in privinta consumului de carburant sau al performantelor," au declarat oficialii Audi.

Audi A8 TDI Quattro

Cum era si normal, constructorul german a raportat problema la Autoritatea Federala de Transport din Germania, care la randul sau banuieste ca Audi a utilizat un software pentru manipularea emisiilor.

Audi A8 TDI Quattro

Audi A8 TDI Quattro

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi A8 TDI Quattro
mai multe