RAR lamureste situatia anvelopelor all-season. Pot fi sau nu folosite, legal, pe timpul iernii?

RAR lamureste situatia anvelopelor all-season. Pot fi sau nu folosite, legal, pe timpul iernii?
  • RAR lamureste situatia anvelopelor all-season
  • Pot fi sau nu folosite, legal, pe timpul iernii?
Distribuie pe Facebook

Registrul Auto Roman anunta, prin intermediul propriei pagini de Facebook, ca toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comerciala, care sunt marcate cu literele M si S (insemnand noroi si zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, indeplinesc cerintele de utilizare in conditiile specifice de iarna prevazute in legislatia nationala rutiera.

Sfarsitul saptamanii trecute a marcat debutul unei intregi discutii cu privire la utilizarea anvelopelor all-season pe parcursul iernii. Respectiva dezbatere a reusit sa capteze si atentia RAR, care a facut cateva precizari extrem de importante pe marginea acestui subiect, prin intermediul propriei pagini de Facebook.

"Registrul Auto Roman respinge cu fermitate informatiile aparute in presa in ultimele zile care au propagat masiv ideea ca posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sanctionati daca folosesc acest tip de pneuri in timpul sezonului rece.

In media a fost preluat si interpretat tendentios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regaseste pe site-ul institutiei, fara a fi fost solicitat si un punct de vedere al Registrului Auto Roman.

Prin urmare, ne vedem nevoiti sa facem urmatoarele precizari, pentru toti clientii nostri si pentru publicul larg:

TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comerciala, care sunt marcate cu literele M si S (insemnand noroi si zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, indeplinesc cerintele de utilizare in conditiile specifice de iarna prevazute în legislatia nationala rutiera.

Obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei a fost introdusa prin Ordonanta Guvernului nr.5/2011 de modificare si completare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in 2006.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarna nu au suferit modificari de la acel moment.

Registrul Auto Roman nu a facut in ultima perioada nicio alta declaratie de presa avand ca subiect anvelopele de iarna!

Prin urmare, atat timp cat posesorii de autovehicule respecta legislatia in vigoare si folosesc pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, anvelopele marcate cu literele M si S NU EXISTA SANCTIUNI!".

Distribuie pe Facebook
mai multe