Realizarile Ministrului Transporturilor la un an de mandat: "Am dat in trafic 46 de km de autostrada". Ce urmeaza?

Realizarile Ministrului Transporturilor la un an de mandat: "Am dat in trafic 46 de km de autostrada". Ce urmeaza?
  • Ministrul Transporturilor a facut bilantul la un an de mandat
  • Romania are 46 km noi de autostrada
  • In cele 12 luni au fost semnate contracte de proiectare si executie in valoare de 8 miliarde lei
Distribuie pe Facebook

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a trecut in revista realizarile sale de cand a preluat portofoliul in urma cu fix un an.

In noiembrie 2019, Lucian Bode prelua portofoliul Ministerului Transporturilor iar acum, la un an petrecut in fruntea acestuia, si-a prezentat realizarile in cadrul unei conferinte de presa.

Autostrazile raman inca un punct sensibil pentru tara noastra chiar daca ministrul sustine ca in ultimele 12 luni "s-au dat in trafic 46 de kilometri de autostrada." Alti 43 de kilometri urmeaza "sa fie dati in trafic" pana la finalul anului, adica in mai putin de 2 luni.

Tot in aceasta perioada, Bode a deschis noi santiere si a repornit "proiecte esentiale peste care se asternuse praful in sertarele companiilor din portofoliul Ministerului Transporturilor."

Ministrul a mai punctat ca in perioada noiembrie 2019 - noiembrie 2020 au fost semnate contracte de proiectare si executie pentru 436 de kilometri de autostrazi, drumuri exreps, variante ocolitoare si drumuri nationale, proiecte in valoare de circa 8 miliarde de lei.

In ceea ce priveste planurile de viitor, Lucian Bode isi propune ca tara noastra sa aiba pana la final de 2020 315 kilometri de infrastructura modernizata.

Printre proiectele care ar putea fi finalizate pana la finalul anului se numara si lotul 5 al autostrazii Comarnic - Brasov. Potrivit Asociatiei Construim Romania, Lotul 5 Rasnov - Cristian si Drum de Legatura, cu o lungime totala de 10 km - din care 6.3 km de autostrada si 3.7 km drum national la 4 benzi cu separator median - ar putea fi terminat si dat in folosinta pana la finalul acestui an.

Contractul pentru proiectarea si executia acestui tronson a fost semnat in 2017 pentru suma de 118 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook
mai multe