S-a mai incheiat o era. Subaru opreste dupa 17 ani productia acestui model indragit de toata lumea

S-a mai incheiat o era. Subaru opreste dupa 17 ani productia acestui model indragit de toata lumea
  • Subaru anunta incheierea productiei modelului WRX STI
  • Informatia face referire la modelul comercializat in Europa
  • Asamblarea sedanului japonez ia sfarsit la vara, in 2018
Distribuie pe Facebook

Este o saptamana grea pentru admiratorii modelului WRX STI. Oficialii companiei Subaru au dezvaluit zilele acestea ca vor opri in 2018 productia automobilului de 300 CP.

Scoaterea din fabricatie a numitului Mitsubishi Lancer Evolution a lasat o rana adanca in sufletul celor care apreciaza sedanurile japoneze de inalta performanta. Iar situatia nu se va imbunatati mai deloc in urmatoarea perioada de timp, comunicatul dat de Subaru chiar saptamana aceasta anuntand exact contrariul.

Potrivit oficialilor diviziei germane, va urma o perioada intunecata pentru admiratorii respectivelor automobile in patru portiere: compania din Tara Soarelui Rasare a luat decizia de a renunta sa mai comercializeze pe Batranul Continent celebrul WRX STI, punand astfel capat unei ere frumoase de aproximativ 17 ani.

Exista si o veste buna in toata aceasta situatie neplacuta, sefii Subaru venind cu precizarea ca productia modelului cu motor turbo de 300 CP se va incheia in vara lui 2018. Mai mult de-atat, firma japoneza va continua sa preia comenzi din partea clientilor pana la sfarsitul lui 2018, se mai arata in comunicatul de presa in cauza.

Iar daca tot veni vorba despre cerere si oferta, adevarul este ca fanii europeni ai sedanului de inalta performanta din Tara Soarelui Rasare nu au motive serioase de ingrijorare. In Germania, de exemplu, compania a reusit sa vanda numai 859 de bucati in mai bine de jumatate de deceniu, din anul 2011 si pana in prezent.

Ajunsi la final, nu ne-a mai ramas de precizat decat un singur detaliu cu privire la versiunea europeana a modelului Subaru WRX STI. Aceasta va parasi definitiv linia de asamblare din pricina viitoarelor norme de poluare pe care le pregatesc autoritatile, reguli ce fac imposibila supravietuirea atletului japonez.

2017 Subaru WRX STI

2017 Subaru WRX STI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze 2017 Subaru WRX STI
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Noiembrie 2017