S-au luat dupa Google Maps si rau au facut. 100 de soferi au ramas blocati cu masinile in camp

S-au luat dupa Google Maps si rau au facut. 100 de soferi au ramas blocati cu masinile in camp
  • Aplicatia a generat o ruta ocolitoare
  • Soferii au urmat-o si au ramas blocati in camp
  • Majoritatea au asteptat ajutor specializat
Distribuie pe Facebook

Aproape 100 de soferi au ramas blocati in camp dupa ce Google Maps a generat o ruta care sa ocoleasca o zona care se aglomerase din cauza unui accident. Unii s-au eliberat singuri din noroi, dar majoritatea au fost nevoiti sa astepte ajutor specializat.

Nu oricine isi permite o masina cu sistem de navigatie incorporat, asa ca aplicatiile online, cum ar fi Google Maps sau Waze, raman cele mai populare solutii pentru a te deplasa eficient cu masina.

Insa oricate milioane de dolari s-ar investi in dezvoltarea si perfectionarea unor astfel de aplicatii, tot mai dau gres din cand in cand. Au aflat-o pe pielea lor aproape 100 de soferi din statul american Colorado, care voiau sa ajunga la aeroportul international din Denver sau aveau, pur si simplu, drum in acea directie.

Masini in camp Google Maps

Acestea foloseau aplicatia Google Maps pentru a ajunge mai repede la destinatie cand dintr-o data un bulevard important din oras s-a aglomerat din cauza unui accident. Aplicatia a generat imediat un traseu ocolitor, pe care cei de la volan l-au urmat numaidecat.

Dupa putin timp insa s-au trezit in mijlocul unui camp, unde ploaia transformase terenul intr-o adevarata mlastina. Cum primii au ramas blocati, ceilalti n-au mai avut ce face si au ramas la randul lor blocati.

"Am vrut sa ajungem in 23 de minute in loc de 43, cum era pe ruta lunga, dar am ajuns cu rotile in noroi. Mai erau si alte masini care mergeau pe acelasi drum asa ca m-am gandit ca este OK," a declarat unul dintre soferi pentru CNN.

Masini in camp Google Maps

In apararea sa, Google a declarat ca drumul nu fusese marcat ca fiind privat si a transmis un comunicat de presa care suna cam asa: "Luam multi factori in considerare cand generam o ruta ocolitoare, inclusiv marimea drumului si cat de repede ajunge la destinatie. In timp ce noi incercam sa oferim cea mai buna ruta, pot aparea circumstante neprevazute, cum ar fi vremea. Ii incurajam pe toti soferii sa urmeze legile locale, sa ramane atentia si sa ia cea mai buna decizie in timp ce conduc."

Cativa soferi mai curajosi, sau care aveau masini cu tractiune integrala, au reusit sa iasa singuri din aceasta situatie, insa majoritatea n-au avut altceva de facut decat sa astepte ajutoarele specializate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Iunie 2019