Sa mai zici ca n-are Romania autostrazi. Autoritatile mai dau in folosinta 21 de km pana la sfarsitul anului

Sa mai zici ca n-are Romania autostrazi. Autoritatile mai dau in folosinta 21 de km pana la sfarsitul anului
  • CNAIR deschide alti 21 de kilometri de autostrada
  • Primele doua loturi fac parte din autostrada Targu Mures - Turda
  • Celalalt lot face parte din autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti
Distribuie pe Facebook

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat deschiderea traficului rutier pe inca 21 de kilometri de autostrada pana la finalul acestui an.

2018 pare sa fie anul autostrazilor in Romania, avand in vedere ca dupa doi ani in care nu s-a dat in folosinta nici macar un kilometru de autostrada, autoritatile au deschis circulatiei rutiere in ultimele 12 luni 38 de kilometri de sosea de viteza.

Este vorba despre cei 29 de kilometri de autostrada dintre Sebes si Turda, si cei 9 kilometri din A3 intre Gilau si Nadaselu. Acest ultim tronson a fost gata anul trecut, dar lipsa unui pod peste Somesul Mic a impiedicat darea lui in folosinta.

Pana la finalul anului, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere va mai deschide circulatiei inca 21 de kilometri de autostrada. In primul rand, este vorba despre cele doua loturi ale autostrazii Targu Mures - Turda, dar si a nodului provizoriu de la Iernut. Soferii vor putea circula pe acest tronson de drum incepand cu data de 11 sau 12 decembrie.

Celalalt lot care va fi deschis are o lungime de 7 kilometri si este vorba despre iesirea din Bucuresti a autostrazii A3 care leaga capitala de Ploiesti. Prereceptia este programata pentru data de 10 decembrie si daca totul va decurge conform planului, circulatia rutiera pe aceasta portiune de drum va fi permisa incepand cu data de 14 decembrie.

Tot in aceasta saptamana, reprezentantii CNAIR au semnat primele trei contracte pentru proiectarea si executia a trei loturi din viitorul drum expres Craiova - Pitesti. De construirea primelor doua tronsoane se vor ocupa italienii de la Tirrena Scavi, respectiv asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade - Consitrans.

Valoarea totala a celor trei contracte este de 389 milioane de euro iar portiunile de drum amintite ar trebui finalizate pana in decembrie 2021.

Distribuie pe Facebook
mai multe