Saga airbag-urilor continua. Toyota recheama in service 3.4 milioane de masini la nivel mondial

  • 3.4 milioane de modele Toyota vandute la nivel mondial
  • De vina ar fi un modul electronic
  • Airbag-urile defecte au facut deja 8 victime
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a anuntat un recall masiv. 3.4 milioane de automobile, la nivel mondial, vor fi rechemate in service pentru o problema la airbag-uri.

Industria auto moderna a fost afectata de cateva scandaluri, printre cele mai rasunatoare fiind Dieselgate si cel al airbag-urilor Takata care a si facut, din nefericire, mai multe victime.

Modele Toyota

In timp ce cerceta o potentiala defectiune la airbag-urile a 12.3 autoturisme, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) a descoperit o problema la un modul electronic, furnizat de TRW (companie de sub umbrela ZF), care a fost montat pe mai mult de 12.3 milioane de vehicule intre 2010 si 2019. Acesta nu are protectie impotriva zgomotului electric. In caz de accident, airbag-ul fie nu se activeaza, fie se activeaza partial.

Masinile fac parte din flota mai multor producatori, precum FCA, Honda, Hyundai, Mitsubishi sau Toyota. Italienii de la FCA au rechemat deja 2 milioane de masini echipate cu aceste airbag-uri defecte TRW, iar acum a venit randul japonezilor de la Toyota sa faca acelasi lucru.

Modele Toyota

Modele Toyota

Modele Toyota

Recall-ul anuntat de Toyota afecteaza 3.4 milioane de exemplare, vandute la nivel mondial, 2.9 milioane dintre acestea fiind comercializate pe piata din Statele Unite ale Americii.

Niciunul nu a ajuns insa in Europa. Modelele in cauza sunt: Corolla fabricata intre 2011 si 2019, Avalon 2012-2018, Avalon Hybrid 2013-2018 si Matrix 2011-2013.

Modele Toyota

Modele Toyota

Din nefericire, opt persoane au decedat din cauza acestor airbag-uri TRW care nu au functionat corespunzator.

Modele Toyota

Modele Toyota

Modele Toyota

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Modele Toyota
mai multe