Scapam, in sfarsit, de rable? "Guvernul si-a asumat prin PNRR sa scoatem din circulatie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani"

Scapam, in sfarsit, de rable? "Guvernul si-a asumat prin PNRR sa scoatem din circulatie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani"
  • Scapam, in sfarsit, de rable?
  • "Guvernul si-a asumat prin PNRR sa scoatem din circulatie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani"
Distribuie pe Facebook

Romania ar putea scapa, in sfarsit, de rable. "Guvernul si-a asumat prin PNRR ca, pana in anul 2026, sa scoatem din circulatie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani", a declarat actualul ministru al mediului. Potrivit lui Tanczos Barna, aceasta a fost "conditia ca Romania sa primeasca fonduri europene pentru construirea de autostrazi".

"#VinereaVerde este o oportunitate grozava de a vorbi despre planurile noastre verzi, despre ecologie si despre provocarile care urmeaza: Guvernul si-a asumat prin PNRR ca, pana in anul 2026, sa scoatem din circulatie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, aceasta fiind conditia ca Romania sa primeasca fonduri europene pentru construirea de autostrazi.

Aceasta tinta ambitioasa o putem atinge doar daca Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor acorda ajutor cetatenilor pentru achizitionarea unor autovehicule mai putin poluante: anul acesta, am dublat bugetul Programului Rabla, derulat de Administratia Fondului pentru Mediu, fata de anul trecut si am triplat suma totala de finantari in cazul masinilor electrice.

Vom acorda sprijin semnificativ celor care au intentia sa-si schimbe masinile mai vechi de 15 ani, dar situatia lor financiara nu le permite aceasta achizitie.

Nu putem privi fara sa luăm masuri la faptul ca masinile vechi, cu motor mare, raman un simbol al statutului, in loc ca oamenii instariti sa-si schimbe masinile poluante cu autovehicule prietenoase cu mediul", a spus Tanczos Barna.

Distribuie pe Facebook
mai multe