Scapam, in sfarsit, de rable? Locul din Bucuresti unde Politia Locala ridica masinile abandonate pe strazi

Scapam, in sfarsit, de rable? Locul din Bucuresti unde Politia Locala ridica masinile abandonate pe strazi
Mai multe masini abandonate pe domeniul public au fost ridicate, recent, de Politia Locala Sector 6.
Distribuie pe Facebook

"Curatam strazile de rable!

Dezmembrate, mazgalite, pline de gunoaie, un adevarat focar de infectie. Unde mai pui ca ocupa inutil locuri de parcare atat de necesare!

Politistii locali, din cadrul Biroului Vehicule Abandonate, serviciu special infiintat la nivelul Politiei Locale Sector 6, in urma cu circa 8 luni, au actionat la periferia sectorului, in capatul strazii Preciziei, o zona cu probleme.

Pe un perimetru de nici 200 de metri au identificat 11 harburi abandonate pe domeniul public. Printre ele si cateva utilaje numai bune de dat la casat. Au intocmit actele procedurale si le-au luat in evidenta pe Legea 421/2002.

Pentru cinci dintre ele, unde nu a fost identificat proprietarul, politistii au dat somatii de 10 zile. Asta inseamna o procedura de ridicare mai rapida decat in cazul celor care au proprietar.

In 2023, din peste 2.300 de vehicule verificate, cu ajutorul colegilor de la ADPDU Sector 6, au fost ridicate de pe domeniul public, parcari sau trotuare, in jur de 200 de masini (ITP expirat, RCA expirat, auto fara stapan).

In prezent, avem luate in evidenta alte 900 de masini, din care aproape 200 sunt deja in etapele procedurale pentru a putea fi ridicate conform legii. Ele vor fi duse in parcul auto special amenajat, iar daca nu vor fi revendicate vor fi casate.

Si nu ne oprim aici! Continuam, in ciuda procesului anevoios.

E nevoie sa treaca 6 luni pentru ca un autoturism sa fie considerat abandonat. Intre timp, el poate fi mutat pe un spatiu privat sau chiar in sectorul de care apartin, poate fi casat sau poate fi pus in circulatie prin obtinerea unui ITP valabil.

Din varii motive procedura se poate astfel intrerupe, motiv pentru care politistii locali trebuie sa verifice foarte bine fiecare vehicul.

Dincolo de vizitele in teren, aceste verificari implica multa birocratie: procese verbale de constatare, somatii repetate, termene lungi.

Sunt situatii si cand proprietarul o muta cateva strazi mai incolo. Dar nu-i iese! Monitorizam atent toate cazurile si continuam procedura.

Nu doar prin Legea 421 scapam sectorul de vehicule abandonate.

Anul trecut, prin Programul Rabla Local, au fost casate in jur de 1.000 de masini. La schimb, le-am acordat proprietarilor cate 3.000 de lei.

Facem treaba in Sectorul 6!", se arata intr-o postare publicata, de curand, pe pagina de Facebook a Primariei Sectorului 6.

Distribuie pe Facebook
mai multe