Se scumpesc parcarile de anul viitor? Soferii ar putea ajunge sa plateasca si 600 de lei pentru un loc

Se scumpesc parcarile de anul viitor? Soferii ar putea ajunge sa plateasca si 600 de lei pentru un loc
  • Se scumpesc parcarile de anul viitor?
  • Soferii ar putea ajunge sa plateasca si 600 de lei pentru un loc
Distribuie pe Facebook

Primarii de sector au propus Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) cresterea taxelor de parcare din 2022, tarifele urmand sa urce pana la 600 de lei pe an, daca proiectul cu pricina va fi aprobat.

Din 2022, soferii vor plati mai multi bani pentru parcarea de resedinta, cu conditia ca o propunere a primarilor de sector in acest sens sa fie aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). O scrisoare publicata, zilele trecute, pe Facebook dezvaluie ca tarifele respective ar putea ajunge pana la 600 de lei pe an.

"Ca raspuns la nevoile comunitatilor pe care le reprezentam, noi intentionam sa ne implicam activ in a gasi solutii si realiza proiecte care sa elibereze trotuarele si spatiile verzi de masini si sa sistematizam parcarile de resedinta din orasul nostru prin construirea de parcari, in special pe verticala, parcari inteligente si, acolo unde spatiul o permite, parcari la principalele intrari din Bucuresti", arata documentul cu pricina.

Pentru acesta este nevoie de fonduri, astfel incat responsabilitatea de a detine o masina sa fie insotita de o contributie corecta la bugetele primariilor de sectoare care sa ne permita dezvoltarea de servicii de parcare decente. Actuala taxa este mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene si mult sub media principalelor municipii din Bucuresti", se mai precizeaza in scrisoarea semnata de primarii celor sase sectoare ale Capitalei si trimisa Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

In cazul in care propunerea respectiva va fi aprobata, soferii vor plati din 2022 mai multi bani pentru parcarea de resedinta, tarifele urmand a urca pana la sumele:

- 300 de lei pe an, parcari de resedinta in zona D;

- 400 de lei pe an, parcari de resedinta in zona C;

- 500 de lei pe an, parcari de resedinta in zona B;

- 600 de lei pe an, parcari de resedinta in zona A;

Distribuie pe Facebook
mai multe