Seful CNAIR ofera o explicatie halucinanta: "Romania nu are autostrazi din cauza solului!"

Seful CNAIR ofera o explicatie halucinanta: "Romania nu are autostrazi din cauza solului!"
  • Romania nu are autostrazi din cauza solului
  • Asta a declarat seful CNAIR
  • Momentan avem putin peste 700 de kilometri de autostrada
Distribuie pe Facebook

Directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sustine ca specificul solului din Romania este principalul motiv pentru care tara noastra sta extrem de prost la capitolul autostrazi.

La momentul actual, Romania are dati in folosinta putin peste 700 de kilometri de autostrada, care dupa cum bine stim, numai asa nu se pot numi. Autostrazile noastre sunt pline de gropi si denivelari, iar mai presus de toate, cateva protiuni o iau la vale la cea mai mica ploaie.

In aceasta situatie se afla lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, Sibiu-Orastie sau parti din Sebes-Turda. Insa de vina pentru aceste circumstante jenante nu sunt firmele straine care folosesc materiale de prosta calitate sau apeleaza la solutii tehnice necorespunzatoare pentru a-si umfla profiturile.

Nu sunt de vina nici cei de la CNAIR care nu verifica la timp si complet lucrarile. Nu. De vina pentru toata acestea este...solul din Romania care este altfel decat in tarile din care provin firmele de constructii.

Cel putin asta a afirmat recent directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aflat intr-o emisiune tv, Stefan Ionita a declarat ca "Am observat ca firmele straine care construiesc in Romania, desi au experienta in achizitii publice, au probleme cand trebuie sa lucreze efectiv pe specificul solului din Romania. Este diferenta intre un sol arid cum este cel din Spania si specificul solului romanesc."

Mai rusinos decat aceasta lipsa a autostrazilor este faptul ca tara noastra sta foarte prost si atunci cand vine vorba de infrastructura rutiera. Un raport intocmit de Forumul Economic Mondial situeaza Romania pe locul 120 in lume, in spatele unor tari din lumea a treia precum Gambia, Uganda, Etiopia, Mongolia sau Zimbabwe.

Sursa: Digi24

Distribuie pe Facebook
mai multe