Skoda nu poate produce pe cat pot clientii cumpara. Cehii iau in calcul construirea unei uzine in afara Cehiei

Skoda nu poate produce pe cat pot clientii cumpara. Cehii iau in calcul construirea unei uzine in afara Cehiei
  • Skoda vrea sa suplimenteze productia
  • Uzina din Mlada Boleslav lucreaza la capacitate maxima
  • Cehii cauta acum solutii alternative
Distribuie pe Facebook

Uzina principala a constructorului din Mlada Boleslav lucreaza de ceva timp la capacitate maxima pentru a putea respecta cererile in crestere pentru modelele sale. Cehii se gandesc acum la solutii pentru suplimentarea capacitatii de productie.

Skoda se bucura de o popularitate tot mai mare si a ajuns pana in punctul in care este privita ca o amenintare de gigantul german Volkswagen.

Acesta din urma are toate motivele sa fie ostil, in contextul in care cehii au incheiat anul 2017 cu record istoric de vanzari (1,2 milioane de unitati), iar primele doua luni ale noului an au continuat acest trend ascendent. Insa aceasta "faima" aduce cu ea si cateva probleme, nu neaparat neasteptate, dar cu siguranta neplacute.

Pentru a putea onora toate comenzile, uzina principala din Mlada Boleslav (care asambleaza si asa 500.000 de unitati anual) lucreaza de ceva timp la capacitate maxima. Reprezentantii brandului au incercat sa extinda saptamana de lucru de la 5 la 6 zile si sa angajeze inca 3000 de persoane, pentru a suplimenta capacitatea de productie, insa sindicatele s-au opus imediat acestor masuri.

"Suplimentarea capacitatii este esentiala pentru a fi capabili sa facem fata cererii in crestere. De ceva timp producem masini la capacitate maxima," recunosc oficialii marcii.

Acum acestia cauta solutii alternative, iar prima varianta luata in calcul este utilizarea altor uzine din cadrul Grupului Volkswagen care in prezent nu lucreaza la capacitate maxima. Numai ca atat brandul din Wolfsburg, cat si Audi si Seat se bucura de cereri record, astfel ca nu-si permit sa-i ajute pe colegii de la Skoda.

Daca reprezentantii cehilor nu pot ajunge la un consens cu Volkswagen, atunci acestia se gandesc chiar sa construiasca o noua uzina in afara Cehiei, care sa fie folosita ulterior si de alte branduri din cadrul gigantului german. Suplimentarea productiei este necesara pentru onorarea comenzilor din ce in ce mai mari, dar si pentru a nu rata atingerea obiectivelor de vanzari la care si-au propus sa ajunga pana in 2020.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Martie 2018