SKODA OCTAVIA la aniversare. Cel mai bine vandut model al cehilor a implinit 60 de ani de la debut

SKODA OCTAVIA la aniversare. Cel mai bine vandut model al cehilor a implinit 60 de ani de la debut
  • Octavia a implinit 6 decenii de la debut
  • Prima generatie din noua era a debutat in 1996
  • In 2017, cea de-a treia iteratia a primit un facelift
Distribuie pe Facebook

Skoda Octavia a implinit sase decenii de la debut, timp in care a fost replicata in aproximativ 6.5 milioane de unitati. Modelul Octavia a revenit in gama cehilor in 1996 si a devenit in scurt timp un produs de succes.

Era inceputul anului 1959. URSS lanseaza prima sonda spatiala spre Luna, Alaska devine cel de-al 49-lea stat al Statelor Unite, SUA recunoaste noul guvern cubanez al lui Fidel Castro, iar cehii de la Skoda lanseaza pentru prima data modelul Octavia.

Skoda Octavia

Vorbim de o masina cu un motor de 1.1 litri si 40 de cai putere, cu cutie manuala cu patru rapoarte si o viteza maxima de 110 km/h. Au urmat mai apoi cateva versiuni, precum Octavia Super, Octavia Touring Sport sau Octavia Combi pentru ca in 1964, Skoda sa opreasca productia modelului Octavia.

Skoda Octavia

Dupa o pauza de 32 de ani, Octavia revine in gama producatorului din Mlada Boleslav pe 4 aprilie 1996 si se dovedeste a fi inca de la inceput un produs de succes. Europenii au fost de-a dreptul cuceriti de prima generatie Skoda Octavia, un model care s-a vandut in nu mai putin de 1.4 milioane de unitati.

Skoda Octavia

In 2004, lumea intreaga a facut cunostinta cu a doua iteratie Octavia. Design-ul exterior a suferit cateva modificari, formele au fost rotunjite iar interiorul a primit cateva imbunatatiri moderne. Pana in 2012 cand a fost inlocuita cu a treia generatie, Octavia cu numele de cod 1Z a fost replicata in peste 2.5 milioane de exemplare.

Skoda Octavia

Cu actuala iteratie am luat prima data contact in urma cu sapte ani la Salonul Auto de la Geneva iar in 2017 a primit un facelift controversat. Cea mai notabila schimbare poate fi intalnita in partea frontala, acolo unde farurile au fost despartite dupa modelul Mercedes-ului E-Class W212. Un artificiu de design care nu a fost foarte bine primit de fanii brand-ului din Mlada Boleslav, dar care nu a afectat prea mult vanzarile.

Skoda Octavia

Skoda Octavia a implinit acum sase decenii de la debut iar in tot acest timp, aproximativ 6.5 milioane de clienti au optat pentru acest model. In prezent, Octavia este asamblata la uzina din Mlada Boleslav, dar si in China, India, Rusia, Algeria sau Kazahstan.

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Skoda Octavia
mai multe