Soferii romani vor plati taxa de autostrada

Soferii romani vor plati taxa de autostrada
Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, a declarat, vineri, la Scoala de vara a tinerilor democrat-liberali, ca la finalizarea proiectelor aflate in derulare se va introduce taxa de autostrala. Totodata, Boagiu a preconizat ca pana la finele acestui an vor fi gata alti 100-125 kilometri de autostrada.
Distribuie pe Facebook

Intrebata cand va intra in vigoare taxa de autostrada, Anca Boagiu a raspuns: "Azi sunt in executie 273 de kilometri de autostrada, preconizam ca la sfarsitul anului acesta sa depasim 100-125 de kilometri, daca termina asa cum si-au asumat cei dinspre Ploiesti".

"In toate tarile se plateste taxa de autostrada pentru mentenanta, pentru intretinerea ei, la fel se va plati si in Romania cand vor fi finalizate (n.r.- autostrazile)", a mai spus ministrul Transporturilor.

In alta ordine de idei, a fost publicata de curand o lista a platilor realizate in ultimii sase ani pentru construirea de autostrazi. Astfel, in perioada 2005-2011 constructorii au primit 2,3 miliarde de euro si au livrat 89 de kilometri de autostrada.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Septembrie 2011