Top 10 avantaje ale pieselor de la dezmembrari auto

Top 10 avantaje ale pieselor de la dezmembrari auto
Piesele pe care le gasim in centrele de dezmembrari auto reprezinta o alternativa rentabila si accesibila pentru reparatiile diferitelor tipuri de autovehicule.
Distribuie pe Facebook

In ultimii ani, industria auto second hand a cunoscut o popularitate uriasa datorita multiplelor beneficii pe care le ofera cumparatorilor, cum ar fi preturile mici sau posibilitatea de a achizitiona elemente originale, provenite de la modele din aceeasi serie cu autoturismul proprietate personala. Calitatea scazuta a infrastructurii, intretinerea defectuoasa a masinii sau faptul ca multe dintre autovehiculele existente in trafic au deja multi kilometri la bord fac ca soferii sa intampine probleme tot mai des, motiv pentru care piesele auto mai ieftine sa reprezinta cea mai buna si economica solutie de remediere. Iata cateva avantaje pe care le ofera componentele pe care le gasesti in unitatile de dezmembrari auto:

1. Piesele auto second hand au preturi mai mici

Unul dintre principalele avantaje al pieselor auto la mana a doua il reprezinta faptul ca sunt foarte accesibile la pret. Cat de costisitoare poate sa fie o reparatie la un autoturism? Ei bine, reviziile periodice, schimburile ocazionale de piese sau accidentele usoare in urma carora rezulta avarii ale elementelor de caroserie pot ajunge de la cateva sute pana la sume de mii de lei. Fie ca iti doresti sa imbunatatesti performanta autovehiculului tau, fie ca ai nevoie de anumite elemente pentru reparatie si intretinere, achizitionarea pieselor de la dezmembrari auto iti poate aduce o economie semnificativa, chiar si de peste 50%. In functie de componentele auto cautate, costurile pieselor second hand pot fi cu 30-80% mai mici fata de costul celor OEM (Original Equipment Manufacture) sau cu 20-70% mai scazute decat variantele aftermarket.

Top 10 avantaje ale pieselor de la dezmembrari auto

2. Componentele din centrele de dezmembrari auto sunt originale

De la elemente de caroserie precum portiere, capota, haion, bare de protectie, faruri si stopuri sau accesorii obisnuite de interior cum sunt scaunele, cotierele ori fetele pentru usi si pana la piesele pentru motor si consumabile, proprietarii de autovehicule pot cumpara orice au nevoie pentru masinile lor. Majoritatea oamenilor isi doresc componente originale, conform specificatiilor oferite de producator, iar varianta pieselor second hand este ideala. Chiar daca au fost utilizate, componentele din parcurile de dezmembrari sunt mult mai bune decat piesele noi care seamana cu cele originale, dar nu au intotdeauna aceleasi proprietati pentru ca exista numeroase imitatii realizate in Turcia sau China.

3. Uzura pieselor auto este detectabila

Este important sa stii ca multe dintre piesele auto second hand provin de la autovehicule precum Germania, Franta sau Marea Britanie, acolo unde drumurile au o calitate superioara fata de estul Europei. Masinile au mai putin de suferit, iar mentalitatea si posibilitatile financiare ale proprietarilor sunt diferite, ceea ce inseamna ca riscul ca elementele componente achizitionate la mana a doua sa esueze in scurt timp este foarte mic. In plus, uzura acestora este detectabila pentru ca produsele pot fi analizate atat cu ochiul liber, cat si prin intermediul aparatelor de verificat sau masurat. Fara indoiala, poti observa usor zgarieturile, deformarile, crapaturile sau orice alte denaturari ale pieselor auto, daca acestea exista.

4. Ai posibilitatea de a gasi si piese rare

In lumea auto sunt mii de repere extrem de diferite, insa ce poti face atunci cand se intampla sa ai o masina mai veche, de epoca sau in serie limitata, iar multe dintre piese nu se mai fabrica? In situatia in care vorbim de raritate si factorul vechimii, singura alternativa pentru proprietari este un parc de dezmembrari auto. In aceste centre pot fi gasite piese exclusive si, un lucru foarte important, le poti cauta foarte usor online pentru ca multe centre detin website-uri cu piese auto second hand.

5. Beneficiezi de compatibilitatea de culoare

Dupa cum stim cu totii, piesele de caroserie sunt unele dintre componentele pe care proprietarii de masini le inlocuiesc destul de des. Spre exemplu, daca trebuie sa schimbi o aripa a autoturismului tau, intr-un parc de dezmembrari vei gasi o componenta originala, exact pe codul de culoare al masinii. Prin urmare, nu vei mai fi nevoit sa cheltui bani si sa pierzi timp cu vopsitul si nici nu trebuie sa-ti faci griji ca nu vei avea aceeasi culoare pentru intregul autoturism.

6. Ai la dispozitie o gama variata de piese auto

Intr-un centru de dezmembrari auto, asa cum este si Autorolla, te bucuri de o gama variata de piese auto second hand. Practic, intr-un singur loc poti beneficia de tot ceea ce ai nevoie pentru masina ta, la costuri accesibile, chiar si pentru brandurile de lux precum Mercedes. In aceste parcuri se gasesc elemente pentru majoritatea marcilor de autovehicule, asa ca ai posibilitatea de a identifica foarte rapid o piesa ce corespunde specificatiilor unice ale sistemului de rulare a autoturismului.

Top 10 avantaje ale pieselor de la dezmembrari auto

7. Te bucuri de garantie pentru produsele achizitionate

Chiar daca piesele auto nu sunt noi, asta nu inseamna ca nu vin la pachet si cu o garantie. Poate fi vorba de o perioada de 30, 60 ori 90 de zile sau uneori chiar si mai mult. Elementele componente sunt comercializate cu factura spre deosebire de unele dintre piesele aftermarket care pot fi fabricate si vandute de catre producatori fara licenta. Mai mult, in anumite conditii, piesele auto pot fi si returnate la centru, astfel ca nu vor reprezenta o cheltuiala inutila pentru posesorul autoturismului care necesita anumite reparatii.

8. Exista si sansa negocierii preturilor

Te incanta ideea de a negocia costul unei piese auto? Desi nu exista certitudinea ca vei avea intotdeauna parte de acest lucru, spre deosebire de componentele noi care au preturi fixe, costul celor second hand poate fi discutabil. Uneori, poti achizitiona un element vital, asa cum este motorul, si poti primi transportul gratuit sau poate trebuie sa cumperi mai multe piese si ai sansa unei reduceri pentru cantitate. Negocierea nu este un aspect de neglijat, mai ales daca exista ocazia de a obtine un pret mai bun.

9. Accentul este pus pe calitatea serviciilor

Contrar opiniei generale, la centrele de dezmembrari auto ai parte de servicii foarte bune si informatii amanuntite. Altfel spus, chiar si piesele la mana a doua sunt comercializate cu stil! Fata de marile magazine care incearca sa-si atraga clientii cu tot felul de oferte, elemente alternative sau complementare, unitatile de dezmembrari auto nu mizeaza pe artificiile de marketing, ci pe asistenta oferita oamenilor care vor sa beneficieze de preturi mici, dar fara sa le fie afectata siguranta sau confortul in trafic.

10. Iti aduci aportul la protectia mediului

Inca un motiv in plus de a oferi credit pieselor auto second hand este faptul ca mediul in care traim poate fi mai sanatos daca anumite produse sunt reciclate. Unul dintre secretele cele mai bine pastrate ale industriei auto este reciclabilitatea. Atunci cand o masina e scoasa din uz, aproape 80% din componentele sale pot fi refolosite. In acest fel, se economisesc resurse importante pentru productia pieselor noi, se diminueaza risipa si se dezvolta autovehicule tot mai ecologice.

De ce sa platesti dublu sau chiar si mai mult pentru piesele auto de care ai nevoie cand poti sa beneficiezi de acelasi randament, dar la un cost redus? Daca intentionezi sa diminuezi cheltuielile pentru reparatia si intretinerea autovehiculului, apeleaza la serviciile unui centru de dezmembrari auto. Majoritatea componentelor sunt originale, uneori prea putin uzate, foarte accesibile la pret si destul de sigure cat sa-ti permita insa suficient de multi kilometri in deplina siguranta.

Pentru a comanda piese din dezmembrari accesati link-ul www.autorolla.ro

Top 10 avantaje ale pieselor de la dezmembrari auto

Distribuie pe Facebook
mai multe