Trei masini emblematice care ar trebui sa fie readuse la viata

Trei masini emblematice care ar trebui sa fie readuse la viata
Trei masini emblematice care ar trebui sa fie readuse la viata.
Distribuie pe Facebook

Honda S2000

Oferita vreme de aproximativ 11 ani, intre 1999 - 2009, cea dintai si, totodata, unica generatie a sportivei comercializate de Honda sub denumirea de S2000 a reusit sa impresioneze o lume intreaga. In special prin raportul putere / capacitate cilindrica, spectaculoasa japoneza scotand si 250 de cai din motorul aspirat de 2.0 litri primit.

Greutatea de 1.250 - 1.300 de kilograme, in functie de versiunea aleasa, reprezinta un alt element ce a transformat masina cu tractiune spate si plafon retractabil din Tara Soarelui Rasare intr-o adevarata legenda a industrie auto de pe Pamant.

Mitsubishi Lancer Evolution

Spre deosebire de Honda S2000, Mitsubishi Lancer Evolution a fost disponibil nu in una, ci in zece generatii. Clientii au avut la dispozitie, de asemenea, si multiple editii speciale, precum extremul FQ-440, unde 440 reprezinta, daca mai trebuia precizat cumva, numarul cailor putere dezvoltati de unitatea 2.0 turbo instalata sub capota.

Prin urmare, eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora avea sa isi gaseasca rezolvarea, cu pedala de acceleratie la podea, in sub 4.0 secunde, spre disperarea proprietarilor de Audi-uri RS, BMW-uri M si de Mercedes-uri AMG.

Toyota MR2

Compania Toyota a lansat, de curand, o noua generatie a legendarei Supra, insa nu toata lumea s-a aratat incantata de revenirea acesteia. Din motive lesne de inteles: respectiva sportiva imparte numeroase elemente, de la motorizarea de sub capota si pana la sistemul de infotainment ori chiar comenzile radio-ului, cu BMW Z4.

Nemultumirea cauzata de situatia cu pricina ar putea fi uitata daca asiaticii din Tara Soarelui Rasare ar (re)lansa MR2, decapotabila cu propulsor montat central, sistem de tractiune spate si kilograme putine; design, nu intr-o varianta 100% electrica.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Martie 2024