Ultima smecherie in materie de teapa: cadru militar nevinovat, vand masina buna

Ultima smecherie in materie de teapa: cadru militar nevinovat, vand masina buna
  • Exista fraude auto prin telefon, mail sau in trafic
  • Niciodata nu trebuie sa raspunzi la mailuri de genul celui de mai jos
  • Printre anunturile auto online se regasesc si astfel de vanzatori auto
Distribuie pe Facebook

Am tot prezentat de-a lungul timpului ce metode sunt folosite, atat in trafic, cat si la telefon sau online pentru a da teapa posesorilor de autoturisme. Iata acum o metoda veche de tepuit lumea, dar imbunatatita si adusa la standardele 2013-2014. Cu un personaj fictiv, un text bine scris, corect si coerent, cu o putere mare de convingere a naivilor.

Pasul 1 - anuntul auto online

Pasul 2 - cumparatorul contacteaza vanzatorul pe mail

Pasul 3 - raspunsul vanzatorului fictiv

Eu am 33 de ani , sunt cadru militar. Masina am cumparat-o din salon auto din Germania, este inmatriculata in Romania. Am folosit-o destul de putin de atunci. Am fost plecat in diverse misiuni in Afganistan si nu am avut mult timp sa ma dau cu masina. Cat timp eram plecat a stat in garaj. Este foarte ingrijita dupa cum se poate vedea si in pozele pe care le-am atasat. Nu are nici o problemă tehnică. Nu are rugina, zgarieturi. Nu s-a fumat in masina niciodata. Toate reviziile sunt la zi si trecute in cartea service. Taxa este platita si nerecuperata, caci am cumparat masina in 2009, asa ca nu mai aveti de platit nimic in plus.

Acum sunt la un program de instruire de 6 luni in Polonia dupa care voi pleca intr-o alta misiune, asadar am decis sa vand masina, e pacat sa stea in garaj daca nu o folosesc aproape deloc. Plus ca nu vreau sa mai platesc impozit dupa ea daca oricum nu o folosesc. Am venit aici cu masina deci daca ne intelegem si doriti sa o cumparati voi veni intr-o permisie de cateva zile in Romania ca sa va aduc masina si sa facem toate actele. Cred ca asta e si dovada ideala ca masina este in stare buna, daca fac un drum de 1500 km cu ea :). Eu pot sa imi iau 4-5 zile libere de aici oricand, deci nu este deloc un impediment faptul ca sunt aici. Daca cadem de acord si doriti masina eu as putea veni in Romania.

V-as ruga daca am putea sa continuam conversatia pe email, sunt la instructie aproape 14 ore pe zi si nu pot folosi telefonul mobil. Va pot raspunde la email insa seara sau in pauza de masa.

Pasul 4 - raspunsul cumparatorului cu cerere de detalii suplimentare

Pasul 5 - raspunsul vanzatorului fictiv

Buna , Ma bucur ca mi-ati raspuns. Masina este in stare perfecta, nu a fost niciodată implicata într-un accident, fără probleme tehnice, motorul functionează OK, nu are zgârieturi sau urme de lovituri. Accept orice fel de test. Eu sunt nefumător, nimeni nu a fumat niciodata in interiorul masinii. As prefera sa nu dau datele masini pana nu sunt sigur ca facem afacerea, nu inteleg din ce motiv vreo 20 de oameni mi-au cerut copii dupa acte sau vin-ul. Dupa cum v-am spus in mailul anterior, masina e aici cu mine in Polonia dar daca sunteti hotarat sa o cumparati, imi iau o permisie de o saptamana si vin cu ea in Romania. Va dati seama ca nu as porni la un drum de 1500 km cu masina daca nu ar fi intr-o stare exceptionala. Vă propun o întâlnire miercuri dimineaya ora 10, 18 septembrie, la Bucuresti in fata la Gara de Nord. Pana atunci as putea sa ajung cu masina, iar dimineata ar trebui decat sa va scot fiscalul si hartia de la finante cum ca taxa nu a fost recuperata, sa facem contractul de vanzare cumparare si cam atat. Cred ca apucam sa le facem toate pana seara. Ofer si cer la randul meu seriozitate maxima. Astept raspuns.

Pasul 6 - cumparatorul vrea sa se intalneasca la Iasi

Pasul 7 - vanzatorul accepta

Ne putem intalni la IASI, dar atunci ramane pe vineri dimineata la iasi in fata la gara la ora 10. Trebe sa ajung intai la Bucuresti sa scot fiscalul si adeverinta de la finante si apoi as putea sa vin la Iasi sa facem vanzarea. Astept raspuns.

Pasul 8 - vanzatorul pune in discutie banii (teapa)

Eu maine dimineata o sa imi cer o permisie de o saptama si voi porni spre ROMANIA. Inainte sa pornesc vreau sa ma asigur ca nu vin in aiurea pana acasa, va dati seama sunt multi kilometri plus ca o sa am o saptamana neplatita aici. As dori sa fiu sigur ca o sa va intalniti cu mine pentru testarea masinii, sunteti singurul cu care am vorbit pana acum. Am o popunere pentru dumneavoastra si daca sunteti de acord ramane totul cum am stabilit. Voi ruga un coleg sa trimita prin sistemul Western Union (pentru ca este cel mai sigur si mai folosit serviciu din lume) 2900 euro la IASI pe numele meu. Colegul meu va fi expeditorul banilor iar eu voi fi destinatarul si voi lua înapoi banii de la Oficul Postal din IASI cand ne vom intalni. De îndata ce transferul este facut, va voi trimite o copie a documentului de transfer. Aceasta va fi dovada mea ca voi veni la intalnirea cu dumneavoastra. Trebuie sa vin ca sa pot lua bani inapoi. Acelasi lucru il vreau si de la dumneavoastra. Sotia sau un prieten poate merge la Oficiul Postal din localitate. Acesta trebuie sa faca un transfer de 2900 Euro pe numele dumneavoastra la Varsovia utilizand servicul Western Union. Acesta este un serviciu postal în care nu aveti nevoie de un cont bancar. Este un transfer de la o persoana la o persoana care se realizeaza instantaneu. Dupa ce transferul este facut, trebuie sa imi trimiteti o copie dupa documentul de transfer.

Dupa ce ajung in Romania, testati masina va convingeti ca nu are nici un fel de problema , facem contracul de vanzare cumparare iar apoi vom merge impreuna la Oficiu Western Union si schimbam numele destinatarului din Polonia cu numele meu . In caz ca ma credeti de om neserios si masina poate sa nu corespunda cu cele spuse de mine sa stiti ca transferul deasemenea poate fi anulat astfel va primiti banii inapoi in jumate de ora scriind o simpla cerere la aceiasi agentie de unde ati trimis. Dar acest lucru este doar pentru linistea dvs, caci nu va fi nevoie, sunt un om serios si imi asum o responsabilitate sa vin de departe si nu imi permit sa vorbesc aiurea. Va rog sa întelegeti ca nu solicit o plata în avans, singurul care ar putea ridica bani din Polonia sunteti dvs. Eu nu voi avea acces la bani decat dupa ce vom schimba numele destinatarului cu numele meu. Acest transfer va costa aproximativ 60, 70 EUR, aceasta suma v-o scad eu din pretul masini. Inca odata nu vreau sa par nepoliticos si sper ca mi-ati inteles mesajul. Nu as vrea sa fac un drum atat de lung fara sa am o certitudine ca vom incheia afacerea. Cu stima, Paul Retegan

Pasul 9 - cumparatorul isi da seama de teapa / plateste banii in contul dat de vanzator

CE PARERE AI DESPRE ACESTA MUNCA DE CONVINGERE? DESI PARE STUPID CA CINEVA SA "PUNA BOTUL" LA ASEMENEA VRAJEALA, EXISTA, DOVEDIT DE CATRE AUTORITATI, CEL PUTIN UN CAZ DIN 50 DE ASTFEL DE TENTATIVE DE TEAPA CARE ARE SUCCES.

Distribuie pe Facebook
mai multe