Un Chevrolet Captiva pentru copiii din Laponia

Un Chevrolet Captiva pentru copiii din Laponia
Craciunul a venit mai devreme pentru o familie speciala din Laponia, membrii acesteia primind cel de-al 50-lea cadou pe care Chevrolet l-a oferit ca parte a aniversarii centenarului. Noul Chevrolet Captiva va asigura mobilitatea necesara acestei familii care locuieste la Cercul polar arctic, acolo unde temperatura scade pana la -47,5degC (54degF), solul fiind acoperit cu zapada timp de 183 de zile pe an.
Distribuie pe Facebook
SOS Satul Copiilor din Ylitornio, Finlanda, primeste cel de-al 50-lea cadou din cele 100 oferite de Chevrolet organizatiei SOS Satele Copiilor in Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho si Israel.

Localitatea Ylitornio reprezinta cel mai nordic sat al organizatiei SOS Satele Copiilor din lume, aflandu-se la 850 km nord de Helsinki si cuprinde sase camine de copii alaturi de o casa comunitara unde copiii pot studia si beneficia de activitati de recreere.

Mergi oriunde

In anii viitori, noul Chevrolet Captiva va fi utilizat de catre SOS in interiorul si in imprejurimile localitatii Ylitornio pentru a asigura mobilitatea asistentilor sociali, psihologilor pentru copii si voluntarilor.

"Laponia este cunoscuta ca fiind casa lui Mos Craciun, dar este si una dintre cele mai putin favorabile zone din lume din punct de vedere al conditiilor de trai, in special din cauza faptului ca accesul la transportul public este limitat sau efectiv nu exista, prin urmare, apreciem abilitatile off-road ale acestui autovehicul. Acesta va fi perfect pentru excursiile cu copiii", a declarat Teemu Rossi, Asistent Manager al SOS Satele Copiilor din Ylitornio.

"Cum in acest sat orarul este intotdeauna solicitant si imprevizibil, fiind necesar un nivel ridicat de flexibilitate pentru a transporta copiii, un autovehicul este esential pentru munca noastra. Datorita configuratiei versatile cu cinci, respectiv sapte locuri si tractiunii integrale ale modelului Captiva, putem ajunge oriunde in siguranta - chiar si in plina iarna."

"Primind acest autovehicul Captiva drept cadou, ne putem lipsi de autovehiculul pe care l-am achizitionat in leasing, urmand a utiliza valoarea ratelor lunare pentru programe de educatie destinate copiilor."

In timp ce cel mai cunoscut localnic cu barba alba din Laponia se afla in febra pregatirilor pentru Craciun, Jussi Orn, Manager de vanzari pentru Chevrolet Finlanda a intrat in scena pentru a-i inmana lui Teemu Rossi cheile noului Chevrolet Captiva, de culoare Alb Olympic, la reprezentanta Chevrolet din Rovaniemi.

Parteneriatul european dintre SOS Satele copiilor si Chevrolet Europe a fost anuntat in ajunul Salonului Auto de la Paris, la data de 29 septembrie 2010, de catre Wayne Brannon, Presedintele si Directorul Executiv al Chevrolet Europe si Richard Pichler, Secretarul General al SOS Children's Villages International. Aceasta initiativa va spori mobilitatea copiilor si a parintilor lor de la organizatia SOS, precum si abilitatea asistentilor sociali care administreaza Programele de Consolidare Familiala SOS de a vizita familiile dezavantajate din diverse comunitati.

"Optimismul caracteristic cofondatorului Louis Chevrolet, manifestat prin motoul "nu lasa nimic sa-ti stea in cale" si atitudinea antreprenoriala sunt atributele pe care le avem in comun cu organizatia SOS. Nu poate exista un exemplu mai elocvent decat contributiile deosebite pe care mamele SOS si echipele de ajutorare a copiilor le aduc in cele mai nordice regiuni din lume", a declarat Wayne Brannon, Presedintele Chevrolet Europe.

"Speram ca modelul Captiva va imbunatati traiul zilnic al copiilor si mamelor lor SOS - chiar si la marginea Cercului polar arctic. Avem onoarea de a sprijini o organizatie independenta de anvergura SOS, care da dovada in fiecare zi a anului de un astfel de devotament si angajament."

Chevrolet va oferi organizatiei SOS Satele copiilor 20 de autovehicule de oras Spark, 20 de autovehicule Aveo de mici dimensiuni, 20 de autovehicule Cruze din segmentul compact, 20 de autovehicule Orlando cu 7 locuri si 20 de SUV-uri Captiva cu 7 locuri. Autovehiculele Chevrolet au fost daruite in cadrul petrecerilor aniversare din intreaga Europa, incepand cu data de 22 februarie, iar aceasta activitate va continua pana in momentul in care cel de-al 100-lea autovehicul isi va gasi posesorul la data de 3 noiembrie 2011 - ziua "de nastere" a companiei Chevrolet, care a fost infiintata de Louis Chevrolet si William Durant acum 100 de ani in Detroit.

"De la autovehiculul de oras de dimensiuni mici si pana la modelele cu sapte locuri, autovehiculele Chevrolet vor fi bine primite indiferent de modul in care vor urma sa fie intrebuintate", a declarat Richard Pichler, Secretarul General al SOS Children's Villages International.

"Mamele SOS trebuie sa se poata deplasa din exact aceleasi motive pentru care si alti parinti trebuie sa se deplaseze. Acestia intampina aceleasi provocari in intretinerea unei familii numeroase. In multe cazuri, comunitatile sunt izolate si nu prea au acces la transportul public. Mobilitatea tuturor colaboratorilor nostri este extrem de importanta pentru a le oferi copiilor sprijinul necesar", a explicat domnul Pichler.


Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 August 2011