Un DUSTER modificat special in ROMANIA a ajuns in colectia Papei. Cum arata papamobilul

Un DUSTER modificat special in ROMANIA a ajuns in colectia Papei. Cum arata papamobilul
  • Masina a fost modificata in Romania
  • Are o garda la sol mai mica cu 30 de milimetri
  • Exterior alb si interior bej
Distribuie pe Facebook

O Dacia Duster, modificata special in Romania pentru Papa Francisc, a ajuns la Vatican si i-a fost prezentata Suveranului Pontif. Masina are o garda la sol coborata dar si o structura speciala din sticla, specifica oricarui papamobil.

In luna mai a acestui an, Papa Francisc facea o vizita istorica in Romania. Conform traditiei, in orice tara calatoreste, capul Bisericii Catolice foloseste o masina de productie autohtona, care se transforma in asa-numitul papamobil.

Autoritatile romane i-au pregatit atunci Papei o Dacia Duster, special modificata, pentru a se deplasa si masina a fost folosita cu o ocazie, chiar daca parea realizata in graba.

Dacia Duster papamobil

Acum, seful Groupe Renault Romania si Dacia, Christophe Dridi, si managerul Groupe Renault Italia, Xavier Martinet, i-au oferit Papei un Duster papamobil veritabil, chiar la Vatican.

Masina cu exterior vopsit in alb si un interior bej a fost modificata in Romania, in colaborare cu cei de la Romturingia, si are cateva accesorii si imbunatatiri necesare Papei. Printre ele o trapa generoasa, o structura detasabila din sticla, garda la sol cu 30 de milimetri mai coborata pentru a facilita accesul si mai multe elemente de sustinere.

Dacia Duster papamobil

"Cu acest cadou facut Sfintiei Sale, Groupe Renault isi reinnoieste angajamentul ferm si continuu de a pune Omul in centrul prioritatilor sale," a declarat cu ocazia predarii automobilului Xavier Martinet.

Dacia Duster papamobil

Nu stim exact ce motorizare are noul Duster papamobil, dar SUV-ul romanesc poate fi comandat inclusiv cu un propulsor pe benzina cu 150 de cai putere si tractiune integrala. Pretul de pornire, in Romania, pentru o astfel de versiune este de 17.800 de euro in nivelul de echipare Comfort.

Dacia Duster papamobil

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Noiembrie 2019