Un proiect cultural online deschis gratuit pentru o audienta mondiala

Un proiect cultural online deschis gratuit pentru o audienta mondiala
Distribuie pe Facebook
BMW Tate Live: premiera Performance Room pe 22 martie 2012
Mediul on-line devine spatiul de desfasurare al unui proiect cultural de anvergura prezentat in exclusivitate live pe internet. Pe 22 martie 2012, coregraful si dansatorul francez Jerome Bel va inaugura stagiunea 2012 de la BMW Tate Live Performance Room.
O audienta globala este asteptata pentru a viziona gratuit primul spectacol al acestui proiect cultural de pionierat pe site-ul oficial www.tate.org.uk/bmwtatelive

- la ora 22.00 in Europa de Est, inclusiv Romania;

- la ora 20.00 in Marea Britanie;

- la ora 15.00 pe coasta de est a Americii;

- la ora 21.00 in Europa Centrala si de Vest;
O alta coordonata importanta a proiectului este dialogul. In timpul reprezentatiei, pasionatii din lumea intreaga sunt incurajati sa dialogheze cu ceilalti spectatori prin intermediul canalelor social media si sa adreseze intrebari artistului sau custodelui prin conturile Tate de pe retelele de socializare twitter.com/tate, facebook.com/tategallery, youtube.com/tate si hashtagul Twitter #BMWTateLive.
Jerome Bel va crea o noua lucrare care va accentua si va utiliza formatul Performance Room. Creatia lui Bel exploreaza relatia dintre coregraf si cultura populara, respectiv dintre dansator si spectator, deseori utilizand umorul ca modalitate de a sparge formalitatea uzuala a salii de teatru.
Un film de prezentare a proiectului BMW Tate Live Performance Room, in prezentarea lui Chris Dercon, directorul Tate Modern, este deja disponibil la www.tate.org.uk/bmwtatelive.
BMW Tate Live:

BMW Tate Live este un parteneriat intre BMW si Tate, care pune accentul pe reprezentatie, arta interdisciplinara si custodia spatiului virtual. BMW Tate Live Performance Room este componenta inaugurala a parteneriatului si cuprinde cinci spectacole in 2012. Dupa Jerome Bel, artistii Pablo Bronstein, Harrell Fletcher, Joan Jonas si Emily Roysdon isi vor prezenta lucrarile in lunile urmatoare. Acest format inovator va oferi spectatorilor din intreaga lume ocazia de a experimenta aceste creatii printr-o modalitate complet noua de prezentare. Fiecare spectacol va fi arhivat si va fi disponibil pentru vizualizare online, adunandu-se intr-un serial de-a lungul anului.
Reprezentatiile BMW Tate Live Performance Rooms

22 martie, ora 22.00 - BMW Tate Live Performance Room #1: Jerome Bel

26 aprilie, ora 22.00 - BMW Tate Live Performance Room #2: Pablo Bronstein

31 mai, ora 22.00 - BMW Tate Live Performance Room #3: Emily Roysdon

28 iunie, ora 22.00 - BMW Tate Live Performance Room #4: Harrell Fletcher

TBC, ora 22.00 - BMW Tate Live Performance Room #5: Joan Jonas

*Orele afisate reprezinta ora Romaniei, cu adaptarea impusa de trecerea la ora de vara, care are loc la 25 martie.
Despre implicarea culturala BMW

De-a lungul ultimilor 40 de ani, BMW Group a initiat si s-a implicat in peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durata in arta moderna si contemporana, pe muzica jazz si cea clasica, precum si pe arhitectura si design. In 1972, trei picturi de mari dimensiuni au fost create de artistul Gerhard Richter special pentru foaierul sediului central al BMW Group din Munchen. De atunci, artisti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Jeff Koons, Zubin Mehta, Daniel Barenboim si Anna Netrebko au colaborat cu BMW. De asemenea, compania a mandatat arhitecti faimosi precum Karl Schwanzer, Zaha Hadid si Coop Himmelb(l)au sa creeze designul unor importante cladiri si uzine ale concernului. In 2011, BMW Guggenheim Lab - o initiativa globala a Fundatiei Solomon R. Guggenheim, a Muzeului Guggenheim si a BMW Group - a avut premiera la New York. BMW Group garanteaza libertatea absoluta de creatie in toate activitatile culturale in care se implica - aspect esential pentru lucrarile artistice revolutionare, ca si pentru inovatiile majore intr-o afacere de succes.
Informatii cu privire la implicarea culturala BMW Group: www.bmwgroup.com/culture.
Despre Tate

In 1897 Tate isi deschidea usile pentru prima oara. Proiectul era initiat ca urmare a unei colectii de arta donata de omul de afaceri Henry Tate si includea si lucrari ale unor artisti britanici ai acelei perioade. Acum Tate gazduieste colectia nationala de arta a Marii Britanii din secolul 16 pana in prezent. Reorganizat in anul 2000, o data cu deschiderea unei noi galerii, Tate include acum 4 locatii: Tate Britain, Tate Modern, Tate Liverpool si Tate St Ives.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Martie 2012