Vestea soc care i-a luat prin surprindere pana si pe germanii de la VW. Renault ar putea renunta la celebrul Megane!

Vestea soc care i-a luat prin surprindere pana si pe germanii de la VW. Renault ar putea renunta la celebrul Megane!
  • Renault ar putea renunta la celebrul Megane
  • Declaratia ii apartine unui inalt oficial al companiei
  • Banii s-ar putea duce catre masinile electrice
Distribuie pe Facebook

Costurile necesare dezvoltarii unei noi generatii a faimoasei compacte, lansata pentru prima oara acum doua decenii si jumatate, ar putea fi redirectionate catre departamentul de proiectare a masinilor electrice, au dezvaluit recent sefii companiei din Hexagon.

A debutat oficial in cursul anului 1995 si concureaza in prezent pentru titlul de cea mai cunoscuta creatie a segmentului C. Vanzarile in scadere si potentialul urias al modelelor pe baterii i-au facut insa pe francezii de la Renault sa se intrebe ce viitor mai are celebrul Megane.

Intr-o discutie cu jurnalistii publicatiei Auto Express, Laurens van den Acker a dezvaluit ca sefii companiei din Hexagon vor sa vada daca nu cumva costurile necesare dezvoltarii unei noi generatii a faimoasei compacte, lansata pentru prima oara acum doua decenii si jumate, ar putea fi folosite mai bine.

"Odata ce vom incepe sa adaugam mai multe masini electrice in portofoliul nostru, unele dintre celelalte vehicule vor trebui sa dispara. Nu ne putem pur si simplu permite sa dezvoltam toate aceste modele in acelasi timp", a explicat cel care conduce departamentul de design al Renault.

"Megane se afla intr-un segment sub tot mai multa presiune; trebuie sa pui banii acolo unde este viitorul pietei", a mai declarat Laurens van den Acker pentru jurnalistii publicatiei Auto Express - care scriu si ca vanzarile celebrei compacte a companiei din Hexagon au scazut dramatic in ultima perioada de timp.

Daca in 2010 numarul unitatilor comercializate la nivelul Europei totaliza 465.732 de exemplare, Renault a mai vandut pe parcursul anului trecut doar 209.845 de masini. In Marea Britanie, rezultatele inregistrate in 2019 nu au depasit 2.699, fata de cele 58.994 de Golf-uri livrate de VW.

Recent, cu mai bine de doua luni in urma, actualul Megane a primit un binemeritat facelift, printre imbunatatirile primite de faimoasa compacta a companiei din Hexagon regasindu-se si un design revizuit la nivel de detaliu, dar si un sistem de propulsie hibrid, cu autonomie electrica de 50 km.

Renault Megane Facelift

Renault Megane Facelift

Renault Megane Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (76) Poze Renault Megane Facelift
mai multe