Volkswagen la aniversare: masina cu numarul 150 de milioane a parasit linia de asamblare

  • Volkswagen-ul cu numarul 150 de milioane a parasit linia de asamblare
  • Exemplarul in cauza este un Golf GTE
  • De-a lungul celor 7 generatii, Golf-ul a fost replicat in peste 34 de milioane de unitati
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile aniverseaza vehiculul cu numarul 150 de milioane. Pe viitor, Volkswagen intentioneaza sa produca din ce in ce mai multe masini electrice, al caror numar sa ajunga la 1 milion pana in 2025.

Brand-ul Volkswagen a fost fondat in 1937 de catre Frontul German al Muncii, iar productia de serie a inceput in decembrie 1945, odata cu celebrul Type 1 Kafer, sau cu alte cuvinte, originalul Beetle.

2017 Volkswagen Golf GTE

De-a lungul timpului, compania din Wolfsburg a trecut prin foarte multe pase proaste, inclusiv prin cel mai mare scandal din istoria auto moderna, si anume Dieselgate. Insa a reusit sa depaseasca orice obstacol si si-a asigurat intotdeauna locul printre cei mai mari producatori de automobile la nivel mondial.

2017 Volkswagen Golf GTE

Acum, Volkswagen se imbraca in haine de sarbatoare deoarece masina cu numarul 150 de milioane tocmai a parasit linia de asamblare a uzinei din Wolfsburg. Este vorba despre un Golf GTE, un adevarat simbol pentru viitorul companiei.

2017 Volkswagen Golf GTE

"Masina cu numarul 150 de milioane- asta inseamna ca am indeplinit visul a 150 de milioane de clienti din intreaga lume de a detine o masina," a precizat Herbert Diess, CEO-ul brand-ului german.

2017 Volkswagen Golf GTE

Nu este o surpriza ca acest vehicul aniversar este un Golf, avand in vedere ca celebrul model ajuns acum la a 7-a generatie a fost replicat in peste 34 de milioane de exemplare. In 2007 productia ajunsese la 25 de milioane, depasind astfel Beetle-ul cu ale sale 21.5 milioane.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Volkswagen intentioneaza ca pe viitor sa lanseze din ce in ce mai multe modele electrice, dar si 19 SUV-uri pana in 2020. De-acum in 8 ani, brand-ul din Wolfsburg promite sa aiba 1 milion de masini cu zero emisii pe strazi.

2017 Volkswagen Golf GTE

"Momentan este vital ca Volkswagen sa se dezvolte in continuare cu succes. Pentru ca suntem o echipa unita, ducem treaba la bun sfarsit si avem un plan solid pentru viitor. Trebuie sa ne imbunatatim constant pentru a ramane de succes. Victoriile din trecut nu sunt o garantie pentru viitor," recunoaste oficialul german.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 2017 Volkswagen Golf GTE
mai multe