Volkswagen opreste productia Passat-ului CC

Volkswagen opreste productia Passat-ului CC
  • Volkswagen a oprit prematur productia Passat-ului CC
  • Nemtii au fost nevoiti sa recurga la aceasta masura din cauza vanzarilor slabe
  • Noua generatie va fi lansata spre finalului anului viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a fost nevoit sa opreasca productia Passat-ului CC mai devreme decat era planuit, din cauza vanzarilor slabe. Acesta va primi o noua generatie numai la finalul anului viitor.

Dupa ce au dat unele semne ca au revenit pe linia de plutire, nemtii de la Volkswagen trec din nou printr-o perioada mai putin buna. Astfel, la scurt timp dupa ce au anuntat ca sunt nevoiti sa dea afara 30.000 de angajati pana in 2021, pentru a reduce si mai mult costurile, oficialii constructorului din Wolfsburg au confirmat oprirea prematura a productiei Passat-ului CC.

Prima generatie a debutat in 2008 la Salonul Auto de la Detroit, iar in 2011 a primit un facelift prezentat in premiera la Salonul Auto de la Los Angeles. Avand in vedere ca noua generatie urmeaza sa fie lansata de-abia spre finalului lui 2017, productia actualului model nu trebuia sa fie oprita acum.

Insa, o sursa din interiorul companiei, care a dorit sa ramana anonima, le-a spus britanicilor de la Autocar ca nemtii au fost obligati sa recurga la aceasta masura din cauza vanzarilor slabe inregistrate de Passat-ul CC. Totusi, dealerii nu vor resimti aceasta intrerupere de productie, deoarece Volkswagen are destule exemplare in stoc pentru a onora comenzile ramase in aer.

Asa cum spuneam, actuala generatie va fi inlocuita spre finalul lui 2017 cu un nou model construit pe celebra platforma MQB, folosita de majoritatea modelelor din gama Volkswagen, inclusiv de noul Passat.

Design-ul este inspirat de conceptul Sport Coupe GTE, si nu se va departa foarte mult de forma cu care am fost obisnuiti. Asadar, vom vedea aceleasi linii sportive si acelasi plafon inclinat in partea din spate.

La interior vom regasi un plan general cu 4 sau 5 scaune, si asa cum este normal, cel mai nou sistem de infotainment si tehnologie de ultima ora.

Gama de motorizari va fi influentata la randul sau de platforma MQB, si va fi astfel compusa din motoare pe benzina si diesel. Potrivit unor voci, viitorul CC ar putea fi disponibil si impreuna cu propulsoare hibride, insa aceasta informatie nu a fost confirmata oficial.

Distribuie pe Facebook
mai multe