Volkswagen renunta la planurile de a aduce Skoda pe piata din America

Volkswagen renunta la planurile de a aduce Skoda pe piata din America
  • Volkswagen a abandonat planurile de a aduce Skoda in SUA
  • Declaratia a fost facuta de un oficial al constructorului german
  • Acesta sustine ca o astfel de miscare ar fi fost sinucidere curata
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului german de automobile a declarat ca aducerea cehilor de la Skoda pe piata din Statele Unite ar insemna sinucidere curata si ca ultimul lucru cu care ar vrea sa se confrunte divizia Volkswagen din State ar fi un "razboi civil" in interiorul grupului.

Nemtii de la Volkswagen au incasat o lovitura puternica in urma scandalului Dieselgate, iar increderea clientilor, in special a celor americani, in brandul german a scazut simtitor. Pentru a indrepta acest lucru, Volkswagen a incercat sa-i indulceasca pe acestia fie cu oferte speciale, fie cu modele construite exclusiv (initial) pentru ei: SUV-ul Atlas.

Skoda Octavia si Skoda Fabia

Insa, pentru un plus de siguranta, si desigur de incasari, constructorul german declara cu ceva timp in urma ca ia in considerare aducerea cehilor de la Skoda pe piata americana. Acestia trec printr-o perioada extrem de buna si se bucura de vanzari record in Europa, dar si la nivel mondial, insa pe piata din State, unde deasemenea ar putea avea succes, sunt inexistenti (la propriu.)

Skoda Octavia si Skoda Fabia

Si potrivit celor mai recente declaratii venite din partea unui oficial de rang inalt din cadrul Volkswagen, asa vor ramane. Acesta a declarat pentru publicatia Automobile Magazine ca "Intrarea pe o piata uriasa ca cea din Statele Unite cu un brand necunoscut, o gama de modele concentrata pe Europa, si o retea de dealeri inexistenta, ar fi sinucidere curata. In plus, ultimul lucru pe care si l-ar dori Volkswagen of America ar fi o canibalizare in-house."

Skoda Octavia si Skoda Fabia

Insa, pe de alta parte, probabil ca e mai bine asa, iar din cate se pare, cehilor de la Skoda nici ca le pasa mai putin. Acestia au oricum un program extrem de incarcat, pe care vor sa-l duca la bun sfarsit.

Skoda Octavia si Skoda Fabia

Din planurile acestora de viitor fac parte un nou SUV coupe bazat pe Kodiaq, inlocuitorul Yeti-ului (botezat Polar), plus in 2019, un nou SUV construit pe platforma electrica MEB. Pana atunci, Skoda culege laurii vanzarilor bune de care s-au bucurat, si cu siguranta se vor bucura si anul acesta, Octavia si Fabia pe Batranul Continent. Aici, cele doua modele emblematice pentru constructorul ceh de automobile au inregistrat anul trecut vanzari de 210.095, respectiv 161.394 de unitati.

Skoda Octavia si Skoda Fabia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Skoda Octavia si Skoda Fabia
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Decembrie 2016