Volkswagen se pregateste de o perioada grea. Uite cand isi va reveni complet dupa Dieselgate

Volkswagen se pregateste de o perioada grea. Uite cand isi va reveni complet dupa Dieselgate
  • Noul sef al marcii Volkswagen a vorbit despre viitorul companiei
  • Nemtii planuiesc sa construiasca o noua strategie pe termen lung
  • Constructorul va renaste in 2020, odata cu lansarea modelului electric prevestit de conceptul I.D
Distribuie pe Facebook

Seful marcii Volkswagen a declarat ca urmeaza 3-4 ani grei pentru producatorul german, dar ca in 2020, compania va renaste si isi va reveni complet dupa scandalul Dieselgate.

Dupa ce au declansat unul dintre cele mai mari scandaluri din lumea automobilistica moderna, nemtii de la Volkswagen sunt loviti acum din toate partile. Inafara de autoritatile Statelor Unite cu care au ajuns la o intelegere intr-un final, Uniunea Europeana insista sa repare cat mai repede masinile afectate de acest scandal, iar recent, investitorii s-au aliat si au depus 1.400 de plangeri impotriva constructorului.

Presedintele Grupului german, Matthias Mueller, sustinea cu ceva timp in urma ca Volkswagen trebuie neaparat sa se reformeze si sa se adapteze pentru viitor, si ca va cunoaste primele efecte ale masurilor de redresare de-abia in doi sau trei ani.

Aceste declaratii au fost intarite si de noul sef al marcii germane, Herbert Diess, care a declarat in cadrul unei conferinte de presa de la Paris ca "Vom avea nevoie de cativa ani pentru a ne repara imaginea si ne asumam acest lucru. Avem trei-patru ani grei in fata noastra pentru a ne restructura compania si pentru a deveni mai profitabili si mai competitivi. In 2020, drumul greu va incepe insa sa-si arate roadele."

Dar de ce tocmai in 2020? Ei bine, Volkswagen planuieste sa lase scandalul emisiilor in spate, si sa construiasca o noua strategie pe termen lung, in care masinile eco reprezinta punctul de maxima importanta. In acest sens, in 2020, nemtii intentioneaza sa lanseze primul model de sine statator al unei serii electrice, prevestit de conceptul I.D, prezentat la Salonul Auto de la Paris.

Versiunea de serie este gandita sa revolutioneze piata masinilor electrice, in principal multumita unei autonomii cuprinse intre 400 si 600 de kilometri.

Nemtii de la Volkswagen nu trec prin cea mai buna perioada a lor, avand in vedere ca vanzarile globale au scazut in primele 8 luni ale anului cu 0.2%. Asta, in ciuda unei luni august perfecte, in care au inregistrat o crestere de 4.7%, sustinuta in principal de noul Tiguan.

La aceasta pasa proasta a contribuit si oprirea de doua ori a productiei modelului Golf, o data din cauza furnizorilor, si a doua oara din cauza unor probleme tehnice.

Distribuie pe Facebook
mai multe