Volvo a anuntat o serie de imbunatatiri pentru modelele S90, V90 si XC90

Volvo a anuntat o serie de imbunatatiri pentru modelele S90, V90 si XC90
  • Volvo a anuntat o serie de noutati pentru gama 90
  • Cele 3 modele vor primi o noua motorizare diesel, doua sisteme de siguranta, si conectivitate Android Auto
  • Acest pachet va fi disponibil incepand cu luna noiembrie
Distribuie pe Facebook

Constructorul suedez de automobile a anuntat ca gama 90, compusa din S90, V90 si XC90, va primi o serie de imbunatatiri. Printre acestea se numara noi propulsoare diesel, sisteme de siguranta si conectivitate Android Auto.

Craciunul vine mai repede anul acesta pentru posesorii unui model din gama 90 a suedezilor de la Volvo. Acestia au anuntat ca incepand din luna noiembrie, toate modelele de clasa mare, S90, V90 si SUV-ul XC90 vor primi o serie de noutati.

Pentru inceput, cele 3 vor primi o versiune entry-level de putere a motorului diesel cu patru cilindri de generatie noua. In cazul limuzinei S90, acesta va oferi un consum de 4.3 litri/ 100 de kilometri si emisii de 114 grame de dioxid de carbon pe kilometru. Aceste cifre sunt valabile doar in cazul utilizarii unei cutii de viteze manuale, insa daca clientul doreste, acesta poate veni si impreuna cu o transmisie automata cu 6 trepte sau tractiune integrala.

Noutatile primite de gama 90

Daca pana acum, Volvo oferea doar conectivitate Apple CarPlay, de acum incolo, gama 90 va beneficia si de sistemul Android Auto, iar hartile sistemului de navigatie vor putea fi actualizate prin internet, cu ajutorul functiei Over-The-Air.

Asa cum bine-stim, suedezii sunt cunoscuti pentru siguranta oferita de modelele sale, astfel ca S90, V90 si XC90 vor primi doua noi sisteme. Pentru inceput acestea vor fi oferite doar in Suedia si Norvegia, insa vor fi lansate ulterior si pe restul pietelor.

Noutatile primite de gama 90

Primul dintre ele a fost botezat Slippery Road Alert si va colecta date de la alti soferi Volvo aflati pe acelasi traseu si te avertizeaza atunci cand te apropii de o zona in care carosabilul este alunecos.

Cel de-al doilea, Hazard Light Alert, il va avertiza pe sofer ca cei din fata au activate avariile in urma unor probleme, sistem care s-ar putea dovedi util in conditii de vizibilitate redusa.

Noutatile primite de gama 90

Peter Mertens, vicepresedinte al centrului de cercetare si dezvoltare Volvo a declarat despre aceste sisteme ca "[...] Transmiterea informatiilor despre siguranta este o metoda utila pentru a folosi informatiile pe care le obtine o masina."

Acest pachet de imbunatatiri va fi completat de o noua culoare exterioara, nuanta de maro cunoscuta oficial sub numele Maple Brown.

Distribuie pe Facebook
mai multe