Vom plati taxa pentru trecerea podului peste Dunare Fetesti-Cernavoda

Vom plati taxa pentru trecerea podului peste Dunare Fetesti-Cernavoda
Se apropie sfarsitul de saptamana iar majoritatea dintre noi se gandeste inevitabil la mare. Numai ca autoritatile ne-au pregatit o surpriza. Incepand de luni, 3 august, soferii care aleg varianta utilizarii A2 vor plati o taxa pentru trecerea podului peste Dunare Fetesti-Cernavoda.
Distribuie pe Facebook


Tarifele au fost stabilite in functie de tipul de autovehicul folosit astfel: 7 lei in cazul motocicletelor, 10 lei pentru autoturisme si 35 de lei pentru microbuze si autovehicule cu masa totala maxima autorizata de sub 12 tone, se precizeaza in comunicatul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Autobuzele, autocarele si autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum trei axe (inclusiv) vor avea de platit 47 de lei, iar camioanele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minimum patru axe vor trebui sa aiba pregatiti 68 de lei.

Interesant este ca aceste taxe au fost stabilite printr-un ordin al fostului ministrul al Transporturilor, Ludovic Orban, emis in februarie 2008.

Si inca ceva: tariful trebuie achitat pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2009