Directorul general al GM detaliaza planul de salvare al companiei:

Directorul general al GM detaliaza planul de salvare al companiei:
Directorul general al General Motors (GM) Fritz Henderson a detaliat, ntr-un interviu acordat Automotive News, planurile sale de restructurare a companiei americane. Potrivit lui Henderson, pentru ca GM sa se salveze, restructurarea va trebu
Distribuie pe Facebook
Directorul general al GM detaliaza planul de salvare al companiei:



Directorul general al General Motors (GM) Fritz Henderson a detaliat, ntr-un interviu acordat Automotive News, planurile sale de restructurare a companiei americane. Potrivit lui Henderson, pentru ca GM sa se salveze, restructurarea va trebui sa fie facuta mai profund si mai rapid, acesta detaliind in acelasi timp si modul in care vede modificarile care se impun.

Astfel, actualul GM va fi mpartit in doua divizii, una dintre ele adunnd marcile care s-au dovedit de succes (Chevrolet, Cadillac, precum si Buick/GMC/Pontiac), ultimele trei brand-uri urmnd a fi subsumate ntr-o structura integrata.

Seful GM a promis totodata sa creasca ritmul restructurarii retelei de dealeri mpreuna cu reducerea numarului acestora, totul la pachet cu transformarea companiei ntr-una de dimensiuni putin mai mici si astfel mai controlabila.

Marcile Saturn, Hummer si Saab vor avea si in continuare dreptul de a trai, dar separat, ntr-o cu totul alta companie, ceea ce nu va face viata nici mai grea nici mai usoara pentru aceste marci dect este ea in prezent, a explicat F.H.. Impresia lasata este ca aceste din ultima trei nume vor fi ori vndute la un pret foarte scazut sau vor fi nchise in cazul in care nu vor fi gasiti cumparatori eligibili.

Henderson a spus si ca va reduce datoriile GM, facnd in acelasi timp actionarilor o oferta de mai putin de o treime din valoarea initiala a actiunilor pe care le detin la constructorul american. Acestia ar putea sa refuze oferta in cauza sau sa se gndeasca nca o data pentru ca, in cazul falimentului
Datoriile totale acumulate de GM se ridica la peste 60 de miliarde de dolari cu tot cu mprumuturile luate pana acum de la Trezoreria americana, o suma care, potrivit lui Henderson, este nesustenabila.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 14 Aprilie 2009