Se scumpeste RCA-ul? ASF anunta noile tarife de referinta, mai mari decat inainte

Se scumpeste RCA-ul? ASF anunta noile tarife de referinta, mai mari decat inainte
  • ASF a anuntat noile tarife de referinta pentru politele RCA
  • Sunt cu 4% mai mari decat inainte
  • Nu reprezinta tarifele pe care le solicita companiile de asigurari
Distribuie pe Facebook

Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat noile tarife de referinta pentru politele de asigurare RCA. Acestea sunt mai mari comparativ cu ultima actualizare a datelor, dar atentie, nu reprezinta tarifele pe care le vor solicita companiile de asigurari.

Piata asigurarilor auto a avut suisurile si coborasurile ei in ultimii doi ani. In 2017 pretul asigurarilor RCA a luat-o razna iar pentru a calma situatia, autoritatile au fost nevoite chiar sa inghete tarifele maxime pentru mai bine de trei luni.

Daca in primele trei luni ale lui 2018, prima medie a fost de 589 de lei, iarna vine cu vesti proaste pentru soferi in contextul in care pretul politelor RCA ar putea sa creasca. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat noile tarife de referinta pentru politele RCA, iar in cazul persoanelor fizice pretul mediu este de 790 de lei, cu 4% mai mare comparativ cu ultima actualizare a datelor.

Tinerii de pana in 30 de ani sunt in continuare cei mai dezavantajati. Tariful de referinta in cazul lor incepe de la 876 de lei pentru masini cu motoare de cel mult 1.2 litri si ajunge la aproape 2.500 de lei pentru masinile cu motoare de peste 2.5 litri.

Noile tarife de referinta

Persoanele cu varsta cuprinsa intre 31 si 40 de ani sunt ceva mai norocoase avand in vedere ca tarifele de referinta care li se aplica variaza intre 590 si aproape 1.700 de lei. Potrivit ASF, modificarile de tarife au avut loc in functie de numarul de daune.

"Modificarile tarifelor de referinta estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, in principal, de evolutia daunalitatii in perioadele de referinta luate in considerare in cadrul celor doua exercitii de calcul," se arata intr-un comunicat de presa emis de ASF.

Trebuie mentionat faptul ca tarifele de referinta stau la baza calculelor politelor RCA si nu reprezinta tarifele pe care le solicita companiile de asigurari.

Distribuie pe Facebook
mai multe