Nu droguri, nu alcool, nu teribilism la volan!

Nu droguri, nu alcool, nu teribilism la volan!
Joi seara, pentru o ora si jumatate, membrii Napoca Rally Academy, campioana nationala la echipe, au trecut de la volanul masinilor de raliu la catedra din amfiteatrul Universitatii Transilvania din Brasov. Marco Tempestini, Bogdan Marisca, Daniel Ungur, Vlad Cosma, cat si juniorii Simone Tempestini si Florinel Tincescu, alaturi de copilotii lor, le-au explicat studentilor prezenti la intalnire de ce alcoolul, drogurile si teribilismul nu-si au locul la volan.
Distribuie pe Facebook

Napoca Raly Academy nu se afla la prima actiune de acest fel. Anul trecut, echipa campioana nationala la raliuri a demarat proiectul "Be cool - gandeste inainte!", scopul acestuia fiind responsabilizarea participantilor la trafic. Acesta s-a desfasurat sub forma unor intalniri interactive cu elevii din zece licee din judetul Cluj.

Anul acesta, cu o zi inainte de evolutia pe superspeciala din campusul universitar din Brasov, Napoca Rally Academy a raspuns pozitiv invitatiei oraganizatorilor Raliului Tara Barsei de a explica studentilor ce inseamna sa aiba o conduita preventiva la volan. In cadrul acestei intalnirii, pilotii NRA le-au vorbit celor prezenti despre riscurile la care ii expune teribilismul in trafic sau sofatul sub influenta substantelor cu efect halucinogen, dar si despre practicarea sportului cu motor intr-un cadru organizat, in conditii de siguranta sau despre conducerea preventiva, despre comportamentul corect in trafic si normele rutiere care trebuie respectate pentru a nu deveni victime ale evenimentelor de pe sosele.

"Ne bucuram de faptul ca organizatorii Raliului Tara Barsei ne-au oferit aceasta posibilitate. A fost o intalnire interesanta cu studentii Universitatii Transilvania din Brasov si speram ca mesajul nostru, "Nu teribilism, nu alcool, nu droguri la volan" sa le ramana mai mult timp in minte pentru ca vine din partea unor piloti si nu din partea politiei sau a parintilor. M-a bucurat si faptul ca studentii au fost activi si ca au interactionat cu noi." a declarat Marco Tempestini.

"Intalnirea din aceasta seara mi-a adus aminte cu placere de proiectul nostru "Be cool - gandeste inainte!". Romania sta foarte prost in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere soldate cu victime si, din pacate, tinerii reprezinta categoria cea mai reprezentata in aceste evenimente. Cele 3 cauze principale sunt: alcoolul, droguriile si teribilismul. Timpul de reactie al unui om obisnuit este de aproximativ 0,6 secunde. Sub influenta alcoolului, aceasta cifra se tripleaza. La 60 de kilometri pe ora, in doua secunde in care n-ai facut nimic, ai parcurs aproape 40 de metri. Imi place sa cred ca dupa aceasta seara avem cativa sofer brasoveni mult mai responsabili." a declarat si Bogdan Marisca.

Cele sase echipaje ale Napoca Rally Academy sunt pregatite pentru startul in cea de-a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop. Vineri, 7 septembrie, incepand cu ora 20:44, este programat startul pentru superspeciala care se va desfasura pe colina universitatii din Brasov. Raliul Tara Barsei se va incheia sambata seara, dupa ce echipajele vor parcurge in a doua zi 99,90 kilometri de proba speciala.

Distribuie pe Facebook
mai multe