Emil Ghinea, asaltul cetatii 'Cumidava'

Emil Ghinea, asaltul cetatii 'Cumidava'
Cu o traditie in sporturile de iarna de peste un secol, in zilele de 16 - 17 iunie a.c., Rasnovul a fost capitala sporturilor cu motor din Romania. Prezent la turnirul "Trofeul Rasnov", Emil Ghinea a confirmat debutul de sezon de la Teliu unde s-a clasat pe locul 3 la Grupa H4.
Distribuie pe Facebook

Daca in etapa de sambata a competitiei Emil Ghinea s-a clasat pe locul 2 al Grupei H4, etapa din ziua urmatoare s-a aflat sub semnul incertitudinii si al framantarilor.

In a 2-a mansa de antrenamente cronometrate, o planetara a Renault-ului 5 GT Turbo a cedat.

"Am reusit sa ajung in parcul service. Gustul amar din gura imi aducea aminte ca nu am planetare de rezerva. Zambetul copilului meu, al sotiei, ecoul aplauzelor spectatorilor de pe proba mi-a oblojit durerea din suflet. Eram necajit. Decat sa pierd prin abandon, mai bine in duelul roata la roata al zecimilor de secunda," ne-a marturisit Emil Ghinea.

Datorita lui Jean Pescaru si echipei de mecanici acest impediment a fost rezolvat. Emil Ghinea a luat startul in mansa a 2-a de concurs. S-a clasat pe locul 2 nu fara emotii. Foarte aproape de finalul cursei s-a rupt o alta planetara.

"O piatra mi s-a luat de pe suflet cand am vazut cronometrul in fata mea. Am luat startul cu gandul ca trebuie sa termin cursa. Am fortat si foarte aproape de final s-a rupt planetara. Ultimii metrii ai cursei au fost infernali. Parca nu mai ajungeam la finis. Sunt fericit pentru cele doua podiumuri obtinute la "Trofeul Rasnov". Multumesc tuturor celor care ma sustin, care sunt alaturi de mine si ma incurajeaza. Multumesc spectatorilor pentru atmosfera creata si tuturor celor care au facut sacrificii pentru a participa la acesta competitie superb," a mentionat Emil Ghinea.

Prezenta pilotului Emil Ghinea in Campionatul National de Viteza in Coasta este posibila datorita: Zorile Store, Dyp Drivers' Team, Cucor Mangalia, edymaxmotors, hi performance, Corsa hotel Mangalia, Livi -Rel. Trading, Bistro Marina's Mangalia, Jean Pescaru Racing, inforiviera.ro, Speed Wash Team.

Despre Rasnov: Numele antic al Rasnovului este "Cumidava." Localitatea este amintita intre "orasele stralucite ale Daciei" de catre geograful Claudius Ptolomeu din Alexandria Egiptului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Viteza in Coasta DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2012